USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şifalı tesbihler‎

Kehribar, Oltu, Kuka ve Damla gibi değerli taşlardan yapılan tespihler, günlük hayatta özellikle erkeklerin oldukça büyük ilgisini çekiyor. Tesbihin insan sağlığına iyi geldiğini söyleyen Kadir Güçer, “Tesbihler sağlık açısından insanlara iyi geliyor. Kuka tespihler ellerde oluşan mantar ve mikropları yok etmesi ile bilinir. Oltu taşı pozitif enerji verir, stresi alma özelliği var. Her tesbihin bir özelliği var” dedi.

Şifalı tesbihler‎
16-02-2017 14:27
Google News
Gaziantep’te baba mesleği olan tespihçilik mesleğini devam ettiren Kadir Güçer, tespihlerin bugüne kadar pek bilinmeyen ve insan sağlığına olan şaşırtıcı faydalarını anlattı. Güçer, “Tespihler sağlık açısından insanlara iyi geliyor. Kuka, Kehribar, Oltu gibi birçok taş sağlığa iyi geliyor. Mesela Kehribar; astım guatır, bronşit  nefes darlığı gibi hastalıklara iyi geliyor.

’"’"

Oltu pozitif enerji verir, stresi alma özelliği var. Genelde kuka çok tercih ediliyor. Kukalar; brezilya ve Mısır da yetişen bir ağaç türü. Ağacın meyvesinin çekirdeğinden yapılıyor. Kuka eski zamanlarda doktorlar kullanırmış. Kuka tespihlerin özelliği; ellerde oluşan mantar ve mikropları yok etmesi ile bilinir. Hekimlerin ameliyat öncesi bu tespihleri kullandığı söylenir” diye konuştu.

’"

BABA MESLEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

23 yıldan bu yana Tarihi Zincirli Bedesten’de tesbih sattıklarını söyleyen Güçer, “23 yıldır bu mesleği yapıyoruz, ailenin geneli bu işle uğraşıyor. Eski tespihler alıp satıyoruz ayrıca üretim yapıyoruz. Müşterilerimizin ilgisinden memnunuz. Bazı dizi setlerinden gelen müşterilerimiz  de var” ifadelerini kullandı.

Musa BAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?