USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Şiddet her alanda artıyor

Ülkenin Özgecan Aslan cinayeti ile bir şoka girdiğini belirten CHP İl Başkanı M.Sait Köse, “ Böyle bir vahşete, insan olan hiç kimsenin duyarsız kalması beklenemez.

Şiddet her alanda artıyor
18-02-2015 14:35
Google News
Ne yazık ki her alanda giderek artan şiddet, canımızı yakmaya devam ediyor” dedi.

Türkiye’de giderek artan bir şiddet eğilimi yaşandığını belirten CHP İl Başkanı M.Sait Köse, “ İşte bu artan şiddetin son kurbanı, Özgecan kızımız oldu. Ülke olarak 20 yaşındaki genç bir kızımızın vahşice katledilmesinin şokunu yaşıyoruz. İnsanlık dışı bu vahşete, saldırganlığa toplumun hiçbir kesimi duyarsız kalamaz” dedi.

“Şiddetle iç içe yaşıyoruz”

Ülke içinde şiddetin sürekli yükselişte olduğunu dile getiren Köse, “ Bu konuda en dikkat çekici olan kadına şiddet olaylarıdır. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri yıllık binli rakamlarla ifade edilmeye başlanmıştır. Toplumda söz sahibi kişilerin ‘Kadın isyankâr olmamalı, sesini yükseltmemeli’, ‘kadına şiddet abartılıyor’, ‘kadın herkesin ortasında kahkaha atmayacak” gibi söylemlerinin şiddeti kışkırttığı gerçeği göz ardı edilemez. AKP iktidarı döneminde kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bile bu konuda bir karşı duruş sergileyemediği görülmektedir” şeklinde konuştu.

“Polis şiddeti de ülke gerçeği oldu”

Geçtiğimiz hafta yaşanan esnaf protestosunda polisin tavrını da hatırlatan Köse, “ Polisin, sadece protesto eylemi yapan, hiçbir taşkın harekette bulunmayan esnaf grubuna karşı, şiddet uygulayışını her birlikte gördük. Saldırgan, çevreye zarar veren gruplara karşı kullanılması için polise verilen biber gazı, her tür eylemde kullanılmaya başlandı. Polis kendisine verilen bu hakkı, fütursuzca kullanmaya devam ediyor. Yaşanan onca üzücü olaya rağmen, kimse polisin bu tavrını sorgulamıyor.  Bu hafta gündeme gelecek İç Güvenlik Paketi’ni bu açıdan da değerlendirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Köse, şiddet olaylarını toplum olarak üzüntü ile izlediklerini belirterek, “ Bu hafta yaşanan olayla ilgili şuan elimizden gelen kızımız Özgecan’a rahmet, yakınlarına da başsağlığı dilemek. Ancak bir daha bu tür olayların yaşanmaması için gereken önlemleri almak konusunda toplumun her kesimine büyük görevler düşüyor” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?