USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit anneleri ve eşleri unutulmadı

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mezine Sırakaya ve üyeleri, şehit annelerini ve eşleri ile yemekte buluştu.

Şehit anneleri ve eşleri unutulmadı
09-03-2017 09:54
Google News
Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Gaziantep özel bir restoranda düzenlenen akşam yemeğine Başkan Mezine Sırakaya, Başkan Yardımcısı Gülten Şekeroğlu ile dernek üyeleri, şehit anneleri ve eşleri katıldı. Şehit anneleri ve eşleriyle birlikte akşam yemeğinde bir araya gelen Dernek Başkanı Mezine Sırakaya,“Gaziantep Egeliler Derneği olarak bu anlamlı günde annelerimizin şehit verdikleri evlatları yerine ellerini öpmek istedik” dedi.

"Şehitlerimizin annesi bizlerin de annesi"

Kalkınmış bir toplumu inşat etmenin tek yolu kadınların güçlenmesiyle mümkün olacağını belirten Sarıkaya, "Bir kadın olarak, anne olarak, eş olarak bu özel günde şehit annelerimiz ve şehit eşleriyle derneğimiz üyelerinin de katılımıyla birlikte olmak istedik. Doğumuzdan ölümümüze kadar her zaman yanımızda olan siz değerli annelerimizi burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Ülkemizi, milli birlik ve beraberliğimizi korumak için hayatını kaybeden şehitlerimizi unutmak mümkün değil. Şehitlerimizin annesi bizlerinde annesi, eşleri ise bizlerin kardeşidir, emanetimizdir. Kadınlar gününde böyle bir etkinlik gerçekleştirerek bugüne daha özel bir anlam yüklemek istedik. Bu vesileyle şahsım ve derneğim adına tüm şehit anneleri ve şehit eşlerinin Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutlamak istiyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı OECD verilerine göre dünyada en fazla sezaryen doğumun Türkiye’de olmasından üzüntü duyduğunu dile getiren Sarıkaya, "2016’da doğan 1 milyon 248 bin 41 bebekten 676 bin 152’si sezaryenle dünyaya gelmiş. Sezaryen sıklığında ikinci sırayı İtalya, üçüncülüğü İspanya alırken bu ülkeleri İngiltere ve Fransa takip ediyor. Maalesef en az sezaryenle doğum uygulaması İsrail başı çekerken, onları Finlandiya, İsviçre, Norveç izliyor. Analarımız bizi dünyaya getirirken nasıl doğal şartları seçmişse bizimde tercihimiz aksi durum olmadıkça normal yollardır. Türk kadını her alanda birçok çileye acıya göğüs geriyorsa dünyanın en güzel acısını da evladıyla paylaşmak zorundadır. Cennet anaların ayağının altına boşuna gelmemiştir” şeklinde konuştu.

Sarıkaya, "Bu ülkede için canlarını seve seve veren şehit kadınlarının canice öldürülen kadınlara ve son olarak dün Bursa’da gerçekleşen otobüs kazasında hayatını kaybeden Türk Metal Sen üyesi kadınlarımıza Allah rahmet diliyorum" diye konuştu.

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mezine Sırakaya ve dernek üyeleri yemeğin ardından şehit annelerine karanfil ve rozet takdim etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?