USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Samsun'un içme suyunu sağlayan Çakmak Barajı'nda doluluk oranı yüzde 57'ye çıktı

Samsun şehir merkezinin içme suyunu sağlayan Çakmak Barajı'ndaki su seviyesi, yağmur ve kar yağışlarıyla yüzde 57'ye yükseldi. Suyun bilinçli tüketilmesinin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehirde su sıkıntısı yaşanmaması için ev ve iş yerle

Samsun'un içme suyunu sağlayan Çakmak Barajı'nda doluluk oranı yüzde 57'ye çıktı
06-04-2021 20:41
Google News

Mevsimsel şartlara bağlı karşılanan su ihtiyacı, küresel ısınma ve iklim değişikliği sebebiyle her geçen yıl azalıyor. Yağış azlığı son yıllarda Türkiye'nin en şanslı bölgesi Karadeniz'de de hissedilirken, barajlardaki su ölçümleri de bu gerçeği ortaya koyuyor. Su zengini olarak bilinen ülkeler ve şehirler dahi yavaş yavaş fakirleşmeye başlarken, bilinçsiz tüketim alışkanlığı ise bu süreci hızlandırıyor.

Samsun'da 4 merkez ilçenin içme suyu ihtiyacının yüzde 99'unu Çakmak Barajı karşılıyor. 1985-1988 yılları arasında Abdal Deresi üzerinde inşa edilen baraj, yılda 126 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlıyor. Ocak ayında barajdaki su seviyesi yüzde 20'nin altına düştü. Kente verilecek 2,5 aylık su kalması üzerine SASKİ Genel Müdürlüğü, kollektörle Suat Uğurlu Barajı'ndan Çakmak Barajı'na su takviyesi yaptı. Kar ve yağmurların etkisiyle de doluluk oranı, yüzde 57'ye çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?