USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Samsun'da yalancı ‘yaz'

Samsun'da Aralık ayının son günlerinde hava sıcaklığı 18 dereceye kadar yükselerek, mevsim normallerinin 7 derece üstüne çıktı.

Samsun'da yalancı ‘yaz'
30-12-2020 12:16
Google News

Atlas Okyanusu ve Sibirya üzerinde bulunan yüksek merkezler nedeniyle Türkiye'nin kuzey kesimlerine soğuk hava dalgası gelmedi. Soğuk hava dalgasının önünün kesilmesiyle birlikte Karadeniz Bölgesi'nde kışın ortasında yazdan kalma günler yaşanmaya başladı. Samsun'da mevsim normallerinin 7 derece üstüne çıkıp, 18 dereceye yükselen hava sıcaklığı ile birlikte vatandaşlar, kendilerini sahil ve parklara attı.

“Sıcaklılar mevsim normallerinin 7 derece üstünde”

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 7 derece daha üstünde seyrettiğini ifade eden Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi Sorumlusu Mustafa Altan Özcan, “Şu anda kuzey yarım kürenin üzerinde Atlas Okyanusu üzerindeki yüksek merkez ile Sibirya üzerindeki yüksek merkez bulunmakta. Dolayısıyla bu 2 yüksek, kuzeyden inerek bize gelecek soğuk havayı engelliyor. Yani bir blokaj sistem mevcut. Bu yüzden de bölgemizde sıcaklık mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Sıcaklık bölgede mevsim normallerinin 3 derece üstünde seyrediyor. Son günlerde Samsun'da 18 derece sıcaklık bulunuyor. Bu da mevsim normallerinin 7 derece üzerinde olduğunu gösteriyor. Bu sıcaklıkların 1 hafta devam etmesini, daha sonra da biraz düşmesini bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?