USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Şamil Tayyar’dan Flaş Açıklamalar: ’Böyle Gitmez’

Şamil Tayyar: Gaziantep’te, sanayi ve ihracat rakamları büyürken, maalesef insan unutuldu…

Şamil Tayyar’dan Flaş Açıklamalar: ’Böyle Gitmez’
10-08-2015 12:53
Google News
Özellikle siyasi çıkışları ile dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil, bu kez Gaziantep’in geleceği ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Kentin yüzde 80’inin çarpık yapılı, obez bir şehir olduğunu belirten Tayyar, “6. OSB askıya alınmalı, mevcut 5 OSB’deki boş arazilerde yüksek teknoloji yatırımları yapılmalı. 7 milyar dolarlık ihracat geliri işveren ve emek arasında hakça paylaşılmalı. Aksi takdirde, 5 yıl sonra bu kentin zenginleri, güzel mahallelerde lüks mercedesleri ile gezemez duruma gelirler” uyarısında bulundu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, yine çok önemli açıklamalar yaptı. Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Demir’e Gaziantep’in genel profilini çıkartan Tayyar, özellikle iş dünyası ve sosyal yaşam konularında dikkat çekici konulara parmak bastı. Tayyar, “Gaziantep böyle giderse, 5 yıl sonra Adana ve Mersin’in gerisinde kalır. İşadamları, sadece para kazanmayı değil, birlikte yaşamayı da prensip olarak kendine şiar edinmeli” diye konuştu.


RAKAMLAR GURUR VERİCİ AMA…



Şamil Tayyar, Gaziantep’in 7 milyar doları aşan ihracat rakamlarının kent için gurur verici olduğunu söyledi. Tayyar, madalyonun ters yüzünün olduğuna dikkati çekerek, “Gaziantep’i sadece kuru rakamlar içerisine sıkıştırmak bu kente haksızlık olur.  Üzülerek görüyoruz ki, Gaziantep sadece rakamlardan ibaret bir şehir gibi görülmüş ve insan unsuru gözardı edilmiş” dedi. 


YENİ GAZİANTEP’İ İNŞA EDERKEN



Gaziantep’in hormonlu bir şekilde büyüdüğünü iddia eden Tayyar, “Yeni Gaziantep’i inşa ederken, hem fiziksel, hem de zihinsel bir dönüşüme ihtiyaç var, Gaziantep’te aktif 5 OSB var. 6. OSB yolda. Şimdi bizim durup düşünmemiz gerekiyor. 5 OSB’de 120 bin kişiyi istihdam ederken, bu istihdama, konut, sağlık, eğitim altyapı gibi hizmetler gözardı edildiği için Gaziantep hormonlu büyümüş. Gaziantep şu anda yüzde 80’i çarpık yapıdan oluşan, sağlıklı şekilde büyüyemeyen obez bir şehir” diye konuştu.


SERMAYE GAZİANTEP’TEN KAÇACAK



Tayyar, ciddi bir tehlikeye dikkat çekerek, “Türkiye’nin hiç bir büyükşehirinde bu kadar gecekondu yok. Eğer bu çarpık tablo yönetilemezse, yakın tarihte Gaziantep insanların yaşamayacağı, kaçıp gideceği bir şehir olacak. Ayrıca bu çarpık yapılaşma, şehir siyaseti üzerine de vesayet oluşturur. Bu durumda merkez siyaset çöker, böyle olursa da marjinal gruplar kentte etkile hale gelir. Siyasetini marjinal grupların yönettiği bir kentte huzur kalmaz, hızlı bir şekilde sermayenin göç dalgası başlar. Sonuçta şehir küçülür” dedi.


6. OSB’Yİ ASKIYA ALALIM



Bu tehlikeli duruma karşı iş dünyası ve STK’lara önemli görevler düştüğünün altını çizen Tayyar, “STK’lar, meslek odaları, sanayiciler ve nüfuz sahibi herkes, artık elini taşın altına koymalı. Öncelikle, mevcut 5 OSB’de bulunan boş araziler değerlendirilerek, ileri teknoloji ve katma değeri yüksek yatırımların ağırlıklı olacağı tesisler kurulmalı. 6. OSB, yeni bir planlama yapıncaya kadar askıya alınmalı. İlk 5 OSB inşa edilirken, istihdam edilecek işgücü için ne konut, ne altyapı, ne eğitim hizmeti yapılmamış. Zaten çarpık yapılaşma da bu nedenle oluşmuş, yaşam kalitesi düşmüş, şehir yaşanmaz hale gelmiş. Bu psikoloji, devlete ve siyasetçiye karşı öfke dalgasını kabarttığı için, marjinal siyasi hereketlere yönelişi hızlandırdı.  Aynı durum 6. OSB için de geçerli. 100 bin kişiye istihdam planı var. Peki bu insanların yaşayacağı yeni bir yapılanma var mı? O bölgede 100 bin kişi çalışıp, okul, hastane, konut gibi taleplerini karşılayamazsak, kentteki yüzde 80 olan gecekondu oranı yüzde 90’a çıkar” şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?