USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Şamil Tayyar’dan ’erken seçim’ ve ’yeni darbe girişimi’ iddialarına yanıt...

Şamil Tayyar’dan ’erken seçim’ ve ’yeni darbe girişimi’ iddialarına yanıt...
04-10-2016 10:20
Google News
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. Tayyar, erken seçim yapılmasına gerek olmadığını söylerken, 15 Temmuz gecesinin aydınlatılmadığı sürece yeni bir kalkışma riskinin ortadan kalkmayacağını ifade etti.


Türkiye, erken seçim ve ikinci bir darbe kalkışması iddialarını konuşurken, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, her iki konuda da net mesajlar verdi.

Son dönemlerde erken seçimin sıklıkla konuşulduğunun altını çizen Tayyar, “Erken seçim çözüm olmaz. Millet bize, 2015’te büyük bir destek verdi ve hala bu desteğinin arkasında. 2002’den bu yana Ak Parti dönemlerinde, sadece 2007 yılında seçim erkene alındı. Onun da neden alındığı belli. Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaosa vardı, siyaset tıkanmıştı ve tıkanıklığın giderilmesi için seçim 3-4 ay öne alınmıştı. Şimdi ise herhangi bir tıkınma yok, dolayısıyla seçime gerek yok. Seçim çözüm de üretmez. Eğer ki, vesayetçi unsurlar yeniden devreye girer, sivil siyasetin önüne geçerse, işte o zaman halka gidilebilir. Ben normal zamanda seçim bekliyorum” dedi.

"GÜÇ SAVAŞLARI"

Devlet içerisinde MİT, TSK, Jandarma ve emniyetin çok kritik kurumlar olduğunu vurgulayan Tayyar, bu kurumlara yapılacak atamaların hayati derecede önem taşıdığını söyledi. Tayyar, devlet içinde şu anda ciddi şekilde iktidar savaşı yaşandığına dikkat çekerek, “Herkes güç savaşında. Özellikle emniyet ve TSK’da falanca gruba mensup insanlardan bahsediliyor. Yine aynı şekilde, Ergenekon yapılanmasının devlette yeniden ağırlık kazandığını görüyoruz. Perinçek grubu yeniden toparlanıyor. Bu gelişmeler bir tehdit. ETÖ ve bazı grupların FETÖ’nün yerine konulmasına izin vermemeliyiz” diye konuştu.

"DERS ÇIKARALIM"

Tayyar, devlet içerisindeki yapılanmalara karşı ciddi tedbirler alınması gerektiğini belirterek, “Geçmişten, yaşananlardan ders çıkartmak gerekiyor. Eğer, ders çıkarmayıp, farklı odakların devlet içerisinde güç sahibi olmalarına zemin hazırlarsak, yanlış yapmış oluruz. Farklı odakları ve grupları, birbirlerini kontrol edilebilir şekilde sahada tutmak işin en doğrusudur” şeklinde konuştu.

"15 TEMMUZ NATO OPERASYONU"

15 Temmuz darbe girişimine yönelik önemli değerlendirmeler de yapan Tayyar, “Ben o günden bu yana farklı düşünüyorum. Hep dedim, bu işi sadece FETÖ yapmadı, bu bir NATO operasyonudur. Rus uçağının düşürülmesi de NATO operasyonudur. NATO farklı unsurları kullanıyor. Bir taraftan dini kullanan FETÖ, diğer taraftan farklı seküler gruplar. 15 Temmuz sonrasında FETÖ’nün devlet ayağı ortaya çıkarıldı ama, seküler gruplar hala deşifre olmadı. Risk analizi yapacak olursak, 15 Temmuz karanlığı hala aydınlatılamadı. O geceyi aydınlatmadan risk geçmez. Bu darbeyi kimler planladı, konseyde kimler var? Yargı bütün ayakları ile bunu ortaya çıkarmalı, siyasette buna destek olmalı. Türkiye, seküler NATO’cu gruplara karşı çok daha dikkatli olmalı” dedi.

Tayyar, Adil Öksüz’ün Türkiye içinde olduğunu düşündüğünü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kurtarılması ve Akın Öztürk ile Mehmet Dişli’nin durumlarının iyi araştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?