USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Şamil Tayyar: Birçok ilde FETÖ borsası kuruldu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında FETÖ soruşturmalarına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Şamil Tayyar: Birçok ilde FETÖ borsası kuruldu
22-02-2017 09:32
Google News
AK Parti Gaziantep Milletvekili  Şamil Tayyar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yürütülen FETÖ soruşturmalarına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Yargılama sürecinde özellikle kamu kurumlarında çalışan birçok kişiye haksızlık yapıldığını ifade eden Tayyar, kritik isimleri kurtarmak için ise bazı avukatlarla anlaşma sağlandığını ileri sürdü.

Tayyar sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ soruşturmalarında neden şüpheli  iş adamları tahliye edilirken hemşireler işlerinden ihraç ediliyor?  7 aylık hamile bir kadın tutuklanırken bazı FETÖ’cü iş adamları ise tahliye ediliyor. FETÖ davalarına bakan bütün avukatların para trafiği takip edilsin, inanılmaz işler dönüyor. Yoğun bir para hareketliliği var. Bu da öyle küçümsenecek miktarda bir para değil.”

Mahkemelerde FETÖ borsası kurulduğunu iddia eden Şamil Tayyar, bunun da ortaya çıkarılıp üzerine gidileceğini söyledi.  Tayyar, valıklı bazı iş adamlarının FETÖ için kritik olan isimleri cezaevinden kurtarmak için yargı mensuplarını satın aldığını ileri sürdü.

“KAYYUMLAR ÜZERİNDEN FIRILDAK ÇEVRİLİYOR”

Şamil Tayyar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile finansal ilişkileri tespit edilen bazı şirketlere atanan kayyumlarla ilgili de yine şaşırtıcı değerlendirmelerde bulundu. Tayyar, Gaziantep’te Royal Halı’ya atanan ve daha sonra görevden alınan kayyumun hırsızlık yaptığını iddia etti. Tayyar, “FETÖ’nün finans merkezlerinden biri olarak görülen Gaziantep’te Royal Halı’ya kayyum olarak atanan şahıs görevden alındı. Şirketin ortağı şikayet etmiş, halı çalındı diye. Bu kayyumları kim atıyorsa onlardan da hesap sorulmalı“ şeklinde konuştu.

HABER HABER MERKEZİ / TACETTİN BORAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?