USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saklı Konak 5 yaşında...

Gaziantep’te 2011 yılı Eylül ayında Yaprak mahallesinde hizmete açılan, Türkiye’nin en büyük etnoğrafik eser koleksiyona sahip olan Saklı Konak, kuruluşunun 5. yılını kutluyor.

Saklı Konak 5 yaşında...
06-09-2016 14:21
Google News
Gaziantep’te tarihi kale civarında bulunan Saklı Konak iki ayrı yapıdan oluşan 12 odalı tarihi bir binada hizmet veriyor. Hicri takvim yılı 1322 tarihinde yapılan tarihi konak duvar ve tavan süslemeleriyle ilgi çekmeye devam ediyor. Saklı Konak’ta 1600 adet farklı formlarda etnoğrafik eser sergileniyor. Sergi salonlarında bakır eserler, nakışlar, tartı ve teraziler, esnaf malzemeleri, ahşap malzemeler, mühürler, el yazma kitaplar, döküm malzemeler, takılar, şifa tasları, taş malzemeler, halı ve tekstil ürünleri misafirlerin beğenisine sunuluyor. Saklı Konak Kurucusu ve Sahibi Ali Atalar sergilenen eserlerin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, turizme büyük katkı sunduğunu ifade etti. Atalar “ 2011 yılında hizmete açtığımız Saklı Konak, kendi alanında Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini korumaktadır. Saklı Konak’ta başta bakır eserler olmak üzere ahşap eserler, taş eserler, nakış ve tekstil ürünleri, halılar ve birçok farklı eser olmak üzere 1600 civarında etnoğrafik eser sergilenmektedir. Eserlerin tamamı Osmanlı dönemine ait ve orijinal eserlerdir. Eserlerin sergilendiği tarihi konak kendisi bir müze niteliğinde olup Gaziantep’teki nadir yapılardan birisidir. Üzerindeki kitabede yapım tarihi 1322 (Hicri) olarak belirtilmiştir. Saklı Konak’ta sergilenen eserlerin tamamı 35 yıldan beri biriktirdiğim tek tek satın aldığım nadir ve özel parçalardır. Bu anlamda gezilmesi görülmesi gereken yerlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eser sayısı bakımında en büyük koleksiyon olma özelliğine sahip Saklı Konak, turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara ve zorluklara rağmen ayakta durmaya devam etmektedir. Hiçbir kurumdan ve kuruluştan beklenti içerisinde olmadan, tek başıma bu mücadeleyi sürdürüyorum. Koleksiyonuma eser kazandırmaya ve doğup büyüdüğüm bu kentte hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

’"

Atalar, Saklı Konak’ta sergilenen eserlerin yeni eklenen eserlerle sürekli sayısının arttığına dikkat çekerek, turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara ve bölgesel sorunlara rağmen ara vermeden hizmet vermeye devam ettikleri kaydetti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?