USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Sahte bal üreticilerine baskın

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu (TAHAP) ihbarıyla Tarım İlçe Müdürlüğü ve Jandarma tarafından sahte bal üreticilerine baskın düzenledi. İl dışından getirilen kovanlarda Taşağıl mahallesindeki açık arazilerde üretildiği tespit edilen sahte ba

Sahte bal üreticilerine baskın
17-05-2021 17:41
Google News

TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu, 4 ay sonra bal hasatı yapılması gerekirken, glikoz sayesinde şu an üretim yapıldığını, bu kişilerin arıcı değil sahtekar olduğunu belirterek Taşağıl bölgesini üretim alanı olarak kullanan ve glikoz kullanan 100 dolayında arıcı belirlediklerini, 300 ile 500 ton arasında sahte bal üretildiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve il temsilcilerinden oluşan ekiple sahte bal üreticilerini belirlemeye başladı. Manavgat Taşağıl Bölgesinde il dışından getirdikleri kovanlarda çok sayıda bal üreticisinin glikoz kullanmak suretiyle sahte bal ürettiğini belirleyen TAHAP yönetimi, sahte bal üretimi yapılan noktaları tek tek tespit etti. Sabahın erken saatlerinde Taşağıl Mahallesine gelen TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu ve beraberindekiler, merkeze yakın bölgelerde bulunan arıcılara yaptıkları baskında yasaklı glikoz varilleri, kovanlara konulmuş glikozlar ve 4 ay sonra oluşması gereken bal peteklerinin şimdiden oluştuğunu belirledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?