USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ŞAHİNBEY MECLİSİNDE ’SÖZ HAKKI’ GERGİNLİĞİ ...

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısına, Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile CHP Meclis üyesi Hasan Şencan’ın söz verme yüzünden çıkan tartışması damgasını vurdu. Belediyenin seçim öncesi yaptığı sosyal tesis açılışlarına ilişkin çıkan tartışmalarla ilgili söz isteyen Şencan, kendisine söz hakkı vermeyen Başkan Tahmazoğlu’na tepki göstererek meclisi terk etti. Tartışma sırasında Başkan Tahmazoğlu’nun kullandığı uslüp ve tavırlar dikkat çekerken, Tahmazoğlu’nun Şencan’a “Artistlik yapma, işine bak, güle güle” şeklinde cümleler kullanması CHP’lilerin tepkisine neden oldu.

ŞAHİNBEY MECLİSİNDE ’SÖZ HAKKI’ GERGİNLİĞİ ...
01-06-2015 23:02
Google News
AÇILIŞ TARTIŞMASI MECLİSİ GERDİ

Şahinbey Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından gündemdeki 17 madde görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi. Berat Kandili dolayısıyla karşılıklı hoşgörü mesajları ile başlayan meclis toplantısı, CHP’li üyelerin gündem dışı söz alarak Belediyelerin yaptığı sosyal tesis açılışlarını eleştirmesiyle karşılıklı gerginliğe neden oldu. Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra söz alan CHP meclis üyesi Mehmet Dokbay, Şahinbey Belediyesi tarafından son bir ay içerisinde yapılan sosyal tesis açılışlarının seçim öncesi siyasi propaganda olarak kullanıldığını ileri sürdü. Başkan Tahmazoğlu’nun sadece AK Partililerin değil Şahinbey’de oturan herkesin Belediye Başkanı olduğunu belirten CHP’li Dokbay, “Son bir ayda açılışını yaptığınız sosyal tesisler özellikle seçim dönemi için mi bekletildi? Sosyal tesis açılışı adı altında siyasi propaganda yapıyorsunuz. Siz Şahinbey halkının Belediye Başkanı mısınız? Yoksa yalnızca mensubu bulunduğunuz partinin mi Belediye Başkanısınız? Sosyal tesisler tüm Şahinbey halkının verdiği vergilerle yapılmaktadır. Bunların açılışını mensubu bulunduğunuz partinin adaylarına yaptırdınız. Bu açılışlarla siyasi şov yapıyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi.

“TESİSLERİMİZ DE ÇİÇEKLER GİBİ BAHARA DENK GELİYOR”

Başkan Tahmazoğlu ise, yapılan sosyal tesislerin içerisinde yeni tamamlanan tesislerin olduğunu ve herhangi bir siyasi propaganda yapılmadığını savundu. Çiçeklerin baharda açtığını belirten Tahmazoğlu, tesislerin de bahara denk geldiğini söyledi. Açılışlar için tüm halka mesaj göndererek davet ettiklerini dile getiren Tahmazoğlu, “Bu açılışlara tüm halkımıza mesaj göndererek davet ediyoruz. Siyasi bir propaganda yapılmıyor. Nasıl çiçekler baharda çiçek açıyorsa, tesislerimiz de bahara denk geliyor” şeklinde cevap verdi.

“SESİMİ KESEMEZSİN!”

Karşılıklı tartışmaların yaşandığı mecliste söz isteyen CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan’a, Başkan Tahmazoğlu’nun söz vermemesi gerilimi tırmandırdı. Başkan Tahmazoğlu’nun kendisine söz vermemesine sinirlenen Şencan, başkanın böyle bir yetkisinin olmadığını ve isteyen meclis üyesinin söz alabileceğini savundu. Daha önce söz aldığı gerekçesiyle başkanın kendisine söz veremeyeceğini söylemesine tepki gösteren Şencan, ayağa kalkarak meclisi terk edeceğini söyledi. Başkan Tahmazoğlu’nun ısrarla söz vermemesi üzerine oldukça sinirlenen Şencan, yasada böyle bir kural olmadığını ve istediği zaman söz alabileceğini belirterek, “Çok önemli bir şey söyleyeceğim. Sorun sizin açtığınız sosyal tesisler değil, buradaki sorun açılışların siyasi şova dönüştürülmesidir. Ben söz almak istiyorum, bunları anlatmam gerek. Bunları söylemek zorundayım. Bana söz vermek zorundasınız. Meclis üyesine söz vermek zorundasınız. Başkan bir kişiye bir defa mı söz verir. Böyle bir kural yok. Varsa bu kanun çıkar. Benim sesimi kesemezsiniz. Söz vermek zorundasınız” dedi.

“HERKES İSTEDİĞİ ZAMAN KONUŞAMAZ”

CHP’li Şencan ile karşılıklı tartışan Tahmazoğlu, Şencan’a bir kere söz verdiğini ve bir daha söz vermeyeceğini, herkesin her istediği zaman konuşamayacağını söyledi. Şencan’ın meclis salonunu terk etmek için ayağa kalkması üzerine ses tonunu yükselten Başkan Tahmazoğlu, Şencan’ın ısrarla söz istemesine rağmen söz hakkı vermedi. Tahmazoğlu, “Sana bir kere söz verdim bir daha veremem. Size söz verirsem siz beni överseniz bu siyasi propagandaya girer. Bu da senin aleyhine olur. Ben sana bir sonraki mecliste söz vereyim. Şimdi sana söz vermiyorum. Daha önce söz aldın konuştun, söz hakkın kalmadı. Sana söz vermiyorum. Artistlik yapma, güle güle. Hayır bir kere daha söz vermiyorum sana. Herkes istediği zaman konuşamaz. Öyle bir şey yok. Ben buranın başkanıyım kardeşim. Buranın başkanı benim istediğime söz veririm. Sen işine bak. Yeter yahu, meclisin huzurunu bozmana izin vermem. Kusura bakma söz veremem. Bu günler gelip geçicidir. Seçim bitecek ama biz 4 sene yüz yüze bakacağız. Ayıp böyle şeyler, yapmayın. Burası Belediye meclisi, TBMM değil. Orada siyasi tartışmalar olabilir. Ama burayı da TBMM’ye çevirmeyelim.

DİNOZOR’A ‘İSRAF’ TEPKİSİ

CHP Meclis üyesi Uğur Kalkan ise, gündem dışı söz alarak, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşilvadi Parkı’na alınan dinozor maketlerine harcanan parayı eleştirdi.  Yaklaşık 956 bin TL’ye alınan 19 adet dinozor maketinin israf olduğunu vurgulayan Uğur Kalkan, “956 bin TL’yi hareketli dinozor maketine yatırdınız. Bunun yerine temsili olarak bir dinozor heykeli alınabilirdi. Harcanan bu para israftır. 2014 yılında Şahinbey’in 162 bin metrekare arsası parsel parsel satıldı. Buradan gelen paralar gelişigüzel harcandı. Bu dinozora harcanan parayı yüce meclisimize ve kamuoyuna havale ediyorum” dedi.

“BU BİR UFUK MESELESİ”

Oldukça gergin olduğu gözlenen Başkan Tahmazoğlu ise, dinozor maketlerinin bir ufuk meselesi olduğunu belirterek, “Sizin ufkunuz dinozoru almayabilir. Siz 15 yıl CHP Belediyesi döneminde Şahinbey’de kaç tane park yaptınız. Park yapmadığınız için içine bir şey koyamazsınız. Bu bir ufuk meselesidir. Bizim için vatandaşın takdiri önemlidir. Yeterince canlı dinozor var zaten, biz onun için maketini getirdik” diye konuştu.

KUBİLAY HAN DEMİR/Hakimiyet
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?