USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahin, Soru İşareti Bırakmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, CNN TÜRK’e konuk oldu. Burada konuşan Şahin, mülteci sorunu ve gündemdeki bazı konular üzerine çok önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin, Soru İşareti Bırakmadı
04-08-2015 22:04
Google News
CNN TÜRK’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; mülteci sorunu ve çözüm süreci başlıklı konuların yanı sıra, son günlerde özellikle sosyal medyanın gündeminde yer alan HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın ismiyle anılan bulvara, geçtiğimiz günlerde Kilis sınırında IŞİD militanları tarafından şehit düşürülen Mehmet Yalçın Nane’nin isminin verilmesi iddialarını da değerlendirdi.

 

MÜLTECİ SORUNU

Fatma Şahin, mülteci sorunu konusunda, yalnızca Gaziantep’in içinde yaşayan mültecilerin sayısının 350 bin olduğunu ve bunların yanı sıra 50 bin mültecinin de kamplarda yaşadığını söyledi. Bütün Avrupa Birliği ülkelerinin almış oldukları mülteci sayısının 150 bin olduğuna dikkat çeken Şahin, başka şehirlerin de 3 bin, 5 bin ile kıyameti kopardığını vurguladı.

Fatma Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: ’'Bizim şehrimizde, hemşehrilerimiz, aslında ne kadar başarılı olduklarını ve bunu tek bir yöneticinin, tek bir başkanın yapamacağı bir şey olmadığını gösterdiler.

Şehrimiz göçe alışmış durumda. O coğrafya çok önemli bir coğrafya. Şehir zaten sanayi şehri olduğu için de normalde de göç alıyor.’'

ÇÖZÜM SÜRECİ

PKK’nın, polislere ve askerlere saldırılarda bulunması ve yol kesme, araç yakma eylemlerini sıklaştırmasıyla birlikte bitme noktasına gelen çözüm süreci ile ilgili de konuşan Şahin, şunları söyledi: ’'Bu olaylardan en çok etkilenen şehirlerden biri de Gaziantep. Çözüm sürecinde karşılıklı silahların susmasından çok, PKK’nın çözüm süreci için silahları bırakması konusu en önemli noktaydı. PKK, bu özgürlük ortamını, bölgede hakimiyet kurma ve halka korku yayma üzerine kullandı.

Özgürlük ve güvenlik dengesinin sağlanıp güven ortamı içinde özgürlüklerin yaşanması gerekir.’'

‘ŞEHİDİMİZİN EŞİ BANA ÖZEL BİR RİCADA BULUNDU’

Şahin, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın ismiyle anılan bulvara, geçtiğimiz günlerde Kilis sınırında IŞİD militanları tarafından şehit düşürülen Mehmet Yalçın Nane’nin isminin verilmesi iddialarıyla ilgili ‘’Celal Bey’in ismi üzerinden biz bir değişim kararı vermiş olsak, biz bunu zaten 10 yılda yapardık. Ben 17 aydır Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Eğer isim üzerine bizim bir siyasetimiz olsaydı bunu zaten daha önce yapardık.

Şehidimizin eşi bana özel bir ricada bulundu. Eşimin isminin burada yaşamasını istediğini söyledi. Ayrıca bütün mahalle halkı benim yanıma geldi ve bu, büyük bir toplumsal talebe dönüştü. Bende bunun çok haklı bir talep olduğunu söyledim. Bu talep karşısında bana düşen kısın bunu meclise taşımak olacak’’ ifadelerini kullandı.

Tacettin Boran, MEGA TV
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?