USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahin: Sanayide işçi bulamıyoruz

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube'taki canlı yayın programına konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işsizlikle ilgili soruya "Elbette genç işsizlik yükseliyor; ama kendi şehrimde sanayide işçi bulamıyoruz" diyerek yanıt verdi.

Şahin: Sanayide işçi bulamıyoruz
10-12-2020 16:05
Google News
Gazeteci Cüneyt Özdemir, Başkan Şahin'i canlı yayın programında konuk etti.

Şahin, Özdemir'in "Gaziantep'te istihdam arttı mı? İşsizlik oranında bir değişiklik var mı" sorusuna şöyle yanıt verdi:

'BAŞKANIM BİZ BÜYÜYORUZ' DİYORLAR

"Oganizede bizim 1200 işletmemiz var. 300 fabrikayla ilgili çok polemik de oldu. Biz her gün valimizle 10'a yakın fabrika ve işletmeyi dolaşıyoruz. daha dün dolaştığımız yerde dediler ki 'başkanım biz büyüyoruz. ihracata yöneldik. Bütün dünyaya ihracat yapmaya yöneldik.' 

"HALIDA VE AYAKKABIDA ÇOK İYİYİZ"

Şu anda dünyada halı makinasının merkezi haline geldik. Hem halıda hem de ayakkabıda çok iyi durumdayız. İşletme sahipleri bize büyüdüklerini fakat aynı oranda işçi bulmada sıkıntı çektiklerini söylüyorlar. Ben bana söyleneni söylüyorum. Gaziantep özel bir şehir. Diyorlar ki başkanım bize sanayide kaç kişi gönderirseniz, biz hemen işe alabiliyoruz. 

"SANAYİDE İŞÇİ BULAMIYORUZ"

Elbette genç işsizlik yükseliyor. Buna Türkiye geneli için bir şey söyleyemem ama ben kendi bölgemden, kendi şehrimden sorumluyum. Kendi şehrimde de sanayide işçi bulamıyoruz." (HABER MERKEZİ)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?