USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahin, Lizbon’da Türkiye’yi temsil edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Portekiz’in başkenti Lizbon’a gidiyor. Başkan Şahin, Lizbon’da yapılacak olan ASEM Zirvesi’ne katılacak ve Türkiye’yi temsil edecek. 53 ülkede vali ve belediye başkanın katılacağı toplantıda Şahin, Türkiye’nin mülteci meselesini tüm dünyaya anlatacak.

Şahin, Lizbon’da Türkiye’yi temsil edecek
23-05-2017 09:57
Google News
12. Asya-Avrupa Toplantısı (ASEM) Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılacak. Toplantıya Türkiye’de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılacak. Şahin’e Gaziantepli olan Türkiye Cumhuriyeti Lizbon Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, eşlik edecek.  Şahin, 3 gün boyunca Lizbon’da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini ve Türkiye’nin Suriyeli misafirlerine yaptığı destekleri anlatacak.

MÜLTECİLERİ ANLATACAK

53 Üyesi bulunan ASEM toplantısında Ortadoğu ve dünyada yaşanansavaşın geriye bıraktığı dramları anlatacak olan Şahin, Çatışmaların Durdurulması için hızlı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapacak. Şahin, “Savaşların durması ve durdurulması gerekiyor. Özellikle hesabi anlayıştan insani bakışa dünyanın geçmesi gerekiyor. Aşırı hesap yapıldığı için karar çıkmıyor ve kan, gözyaşı devam ediyor. O yüzden bizim çatışmaları durduracak hızlı tedbirler almamız, muhtaçlığı önleyecek güçlü sosyal politikalar üretmemiz ve bunu birlikte yönetmemiz gerekiyor” şeklinde mesaj verecek.

Her ülkenin üzerine düşeni yapmasını isteyecek olan Şahin, Ortadoğu’daki bir yangının dünyanın herhangi bir yerine de düşebileceğine işaret edecek.  Bu sorunun dünyanın sorunu olduğuna, herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini vurgulayacak. (Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?