USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sabah ezanından etkilenen Ukraynalı kadın Müslümanlığı seçti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ukraynalı kadın Yulia Konotopchyk Müslüman olarak Hülya adını aldı. İstanbul'da yaşayan ve eşi ile birlikte Fethiye'ye tatile gelen Yulia Konotopchyk (38), bir süre önce karar verdiği İslamiyet'e geçme fikrini Fethiye İlçe Müftülüğünde gerçe

Sabah ezanından etkilenen Ukraynalı kadın Müslümanlığı seçti
07-11-2022 17:09
Google News

Dört yıl önce İstanbul'da esnaflık yapan 53 yaşındaki Selim Yontan ile arkadaş vasıtası ile tanışıp, evlenen Yulia Konotopchyk, o yıldan bu yana etkilendiği İslamiyet'i seçme düşüncesini Fethiye'de gerçekleştirdi. Evlendikten sonra bir süre İstanbul'da Eyüp Sultan ve diğer camileri gezen Yulia Konotopchyk, tatil için geldiği Fethiye'de ilçe müftülüğüne başvurarak, Müslüman olmak istediğini bildirdi. Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay ihtida ile ilgili mevzuatı tamamladıktan sonra İslamiyet'i seçen Yulia Konotopchyk için tören gerçekleştirdi.

Kelime-i Şehadet getiren ve Kur'an-ı Kerim dinleyen Yulia Konotopchyk, Hülya ismini alırken, ihtida belgesi de Fethiye Müftüsü Kamil Oktay tarafından kendisine sunuldu.

Murat Yalçın

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?