USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya'nın Ukrayna işgali 16. gününde: Putin'den zirvelerle ilgili açıklama

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 16. gününe girdi. Rusya, Ukrayna'da sivillerin Rusya'ya tahliyesi için tek taraflı olarak her gün saat 10.00 itibarıyla insani yardım koridorları açacaklarını bildirdi. İşte dakika dakika yaşananlar.

Rusya'nın Ukrayna işgali 16. gününde: Putin'den zirvelerle ilgili açıklama
11-03-2022 14:51
Google News

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 16'ıncı gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşandı. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

14:31 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke arasında gerçekleştirilen müzakerelerle ilgili "görüşmelerde pozitif yönde değişmeler var" açıklamasını yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba savaş sürecinden bu yana ilk kez Antalya Diplomasi Forumu'nda görüşme masasına oturmuşlardı. 

13.44 Kremlin, Ukrayna ile görüşmelere ilişkin "Rusya'nın pozisyonu açık ve net. Ukrayna Kremlin'in taleplerini biliyor" dedi. Rusya ayrıca Batı'ya tepki göstererek "Güvende olmadığımızı, tehlike altında hissettiğimizi sürekli olarak söyledik ancak Batı bize cevap vermedi" dedi.

12.36 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı savaşacak Orta Doğulu gönüllüleri kabul etmeye yeşil ışık yaktı. Putin bu savaşçıların, Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması için talimat verdi.

Putin'den, 'Ukrayna'ya Orta Doğu'dan savaşçı gönderilmesi' talimatıPutin'den, 'Ukrayna'ya Orta Doğu'dan savaşçı gönderilmesi' talimatı

11.55 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Igor Zhovkva, Zelenskiy'in diplomatik çözüme hazır olduğunu ifade ederek, "Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşmeye hazır ancak bu müzakereler sırasında herhangi bir ödün vermeyecek" dedi.

10.21 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Lutsk ve İvano-Frankivsk şehirlerindeki askeri havaalanlarını yüksek hassasiyetli silahlarla vurduklarını duyurdu. Açıklamada, Ukrayna'nın cephaneliklerinin, İHA'larının ve helikopterlerinin vurulduğu ifade edildi.

RUSYA İLK KEZ DNIPRO'YU VURDU

09.14 Ukrayna'nın Devlet Acil Hizmetler Servisi, Dnipro kentine üç kez hava saldırısı düzenlendiğini ve en az 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?