USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Reuters'tan Millet İttifakı yorumu: Erdoğan'a meydan okuyamıyorlar

Muhalefetin aday tartışmaları uluslararası kamuoyunda da gündem. İngiliz haber ajansı Reuters, ekonomideki duruma ve gerçekleşen büyük deprem afetine rağmen muhalefetin Erdoğan'a meydan okuyamadığını yazdı.

Reuters'tan Millet İttifakı yorumu: Erdoğan'a meydan okuyamıyorlar
03-03-2023 20:22
Google News

Millet İttifakı, dün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde 12'nci kez bir araya geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kaleme aldığı öğrenilen bildiride tarafların ortak aday noktasında uzlaşıya vardığı belirtildi. Ancak toplantıda, adayın belirlenmesi konusunda tartışma yaşandı. Sızan kulis bilgilerine göre, Akşener masada "İmamoğlu ya da Yavaş olsun, partim bana bu iki ismi öner yoksa çık gel dedi" dedi. Kılıçdaroğlu ise bunun üzerine, "Onlar belediye başkanlığı görevine devam edecekler" dedi. Akşener, "O zaman ben bunu partimin yetkili kurullarına danışayım" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Akşener'e yanıt olarak, "Gerekirse beş parti imzasıyla bir açıklama yapılır" deyince Akşener, "Ben kalkıp gideyim mi yani?" karşılığını verdi.

REUTERS: MUHALEFET ERDOĞAN'A MEYDAN OKUYAMIYOR

Muhalefetin aday tartışmaları uluslararası kamuoyunda da gündem olmuş durumda. İngiliz haber ajansı Reuters, ekonomideki duruma ve gerçekleşen büyük deprem afetine rağmen muhalefetin Erdoğan'a meydan okuyamadığını yazdı:

"Muhalefet daha önceki genel seçimlerde, yirmi yıldır iktidarda olan ancak geçen ay Türkiye'de en az 45 bin kişinin ölümüne yol açan depremlerden önce bile hayat pahalılığı krizi nedeniyle popülaritesi azalan Erdoğan'a ciddi bir meydan okuma getiremedi."

Haberde görüşlerine yer verilen bir İYİ Parti yetkilisi, Kılıçdaroğlu'nun güçlü bir aday olduğunu ancak diğer adayların da tartışılması gerektiğini söyledi:

"Bundan sonra ne olacağı konusunda farklı görüşler var. Bu aşamada ayrıntılara girmemek daha iyi olur. Gelinen noktadan memnun olduğumuzu söyleyemem. Bugün kritik bir gün olacak."

İYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıİYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı

AKŞENER MASAYI TOPA TUTTU

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı'nın ardından Meral Akşener'den açıklama geldi.

Akşener, "İYİ Parti kıskaca alındı, boyun eğmeyeceğiz" dedi. Akşener, "Şahsi hırslar ön plana çıktı. Altılı masa millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini reddetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan noter masasına dönüşmüştür" diyerek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrıda bulundu. Akşener, "Sizi göreve çağırıyorum. Bu vazife görmezden gelinemez" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?