USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rektör Özaydın ile GTO Başkanı Yıldırım’ın çarşı kavgası

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın, üniversitenin çarşı bölgesinde yer alan dükkanları kapatma ve esnafın sözleşmelerini iptal etme kararı aldığı iler sürüldü. Üniversitede bulunan esnafın ziyaret ettiği Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, kararın yanlış olduğunu söyleyerek, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a tepki gösterdi. Yıldırım, “Unutulmamalı ki ben yaptım oldu ile olmaz. Sayın Rektörün bir an önce bu yanlış karardan dönerek, esnafa sözleşme haklarını iade etmesini istiyoruz” dedi. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Yıldırım’a yanıt verdi.

 Rektör Özaydın  ile GTO Başkanı Yıldırım’ın çarşı kavgası
18-08-2021 04:05
Google News

Gaziantep Üniversitesi çarşı bölgesinde bulunan işletmelerin kapatılacağı ve burada bulunan esnafın sözleşmelerinin fes edileceği yönündeki iddialar tartışma konusu oldu. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından alındığı ileri sürülen karar, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’ın da gündeminde.

GAÜN Çarşı Bölgesi’nde işletmeleri bulunan esnaf, mağduriyetlerini anlatmak üzere Başkan Yıldırım’ı ziyaret etti. Söz konusu ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, Rektör Özaydın’a tepki gösterdi.

“KARAR KABUL EDİLEMEZ”

Rektör Özaydın’ın aldığı kararın kabul edilemez olduğunu söyleyen Yıldırım, “Üniversite içerisindeki Çarşı alanında dükkânı olan üyelerimizden öğrendiğimize göre Sayın Rektör bu alanı kapatma ve esnafın sözleşmelerini iptal etme kararı almış. Bir şehrin kalkınmasında üniversitelerle iş dünyası arasında kurulacak olan güçlü etkileşim, iletişim ve iş birliğinin önemi büyüktür. Buna rağmen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Arif Özaydın’ın, aldığı karar kabul edilemez.”

“ESNAFIN SÖZLEŞME HAKLARI İADE EDİLMELİ”

Kararın nedenlerini anlayamadığını kaydeden Yıldırım, “Pandemi yaralarını sarmaya çalışan üyelerimize Hükümetimiz elinden geldiğince destek olmaya çalışırken bir şehrin öz malı olan üniversitesinin bu tutumunu anlamak mümkün değil. Öğrencilerin yemek yediği, alışveriş yaptığı, sosyalleştiği hatta istihdam olanağı bulduğu bu çarşının kapatılması üniversitenin şehir ile iş dünyası ile arasındaki bağları koparan yanlış bir karardır. Unutulmamalı ki ben yaptım oldu ile olmaz! Devlette devamlılık esastır! Sayın Rektörün bir an önce bu yanlış karardan dönerek, esnafa sözleşme haklarını iade etmesini istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

REKTÖR ÖZAYDIN’DAN YANIT GELDİ…

Yıldırım’ın açıklamalarına GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’dan yanıt geldi. Rektör Özaydın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, GTO Başkanı Yıldırım’ın açıklamalarının tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi. Rektör Özaydın, “Gaziantep Ticaret Odası Başkanı sayın Tuncay Yıldırım'ın bahsettiği konular gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır. Gerekli açıklamalar izahatıyla birlikte yapılacaktır. Üniversite olarak pandeminin ilk günlerinde almış olduğumuz kararla, işletmelerden hiçbir kira bedeli istenmemiş olup halen de alınmayarak işletmelere destek sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?