USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Partilerde aday adaylık başvuru süreleri sona erdi

Partilerde aday adaylık başvuru süreleri sona erdi. Gaziantep’te en çok başvuru 151 kişiyle Ak Parti’de olurken, İyi Parti’de de 90 başvuru oldu. CHP’de 50, MHP’de ise 44 aday adaylık başvurusu yapıldı. CHP ve İP’de başvuru süreleri dün sona ererken, CHP’deki başvuru sayısının İP’nin altında kalması şaşkınlık yarattı.

Partilerde aday adaylık başvuru süreleri sona erdi
08-05-2018 10:05
Google News
CHP ve İP’de milletvekili aday adayı olmak isteyenler için 30 Nisan Pazartesi günü başlayan aday adaylığı başvuruları dün saat 17.00’da sona erdi. Gaziantep’te İP’de 90, CHP’de 50 civarında isim aday adaylık başvurusunda bulundu.

Türkiye, 24 Haziran’da seçime gidiyor. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde aday gösterilecek isimlerin tespiti için yoğun çalışma yürüten siyasi partiler, milletvekili aday adaylarının başvuruları gerçekleşiyor. Yeni sistemle birlikte 550 olan vekil sayısı 600’e çıktı. Gaziantep’inde 12 olan milletvekili sayısı 12’den 14’e yükseldi.

CHP’DE KİMLER BAŞVURU YAPTI?

Gaziantep’te mevcut milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ’ın yanı sıra Ahmet Bozgeyik, Hayri Öztürk, Merdan Delibalta, Erdinç Tütüncüler, Cahit Kargıner, Erdal Geçit, Hasan Öztürkmen, Mesut Karavelioğlu, Ali Peri, Ali Sayın, Mustafa Yılmaz, Hüseyin Yalçın, Hamza Ağca, İrfan Kaplan, Naci Kılıç, Nesrin Tuncel, Özgür Yılmaz, M. Turan Gündoğdu, İsmail Çirkin, Ökkeş Kömüroğlu, Bayram Yılmazkaya, Neşet Uçar, Ali Tabur, Hakan Korkmaz, Yılmaz Demirdelen, Abdulkadir Ateş, Nizamettin Özseven, Ahmet Sönmez aday adaylığı başvurularını genel merkeze yaptılar. 

EN ÇOK BAŞVURU AK PARTİ’DE

24 Haziran 2018’de gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Gaziantep’te Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’de 325 kişi aday adaylık başvurusunda bulundu. En çok başvuru 151 ile Ak Parti’de olurken, en büyük sıçramayı İYİ Parti yaptı. İYİ Parti’de 90 civarında isim aday adaylık başvurusu yaparken, CHP’de 50, MHP’de ise 44 kişi aday adaylık başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

CHP’DE VE İP’DE DÜN SON GÜNDÜ

Geçtiğimiz hafta Ak Parti ve MHP’de aday adaylık süreleri sona ermişti. Dün de CHP’de ve İYİ Parti’de aday adaylık süreleri sona erdi. Edinilen bilgiye göre Gaziantep’te İYİ Parti’de 90 civarında isim aday adayı oldu. Aday adayı olanların başında il başkanı İzzettin Şahin ve MHP’den geçiş yapan çok sayıda siyasetçi var. CHP’de de dün 50 civarında ismin genel merkeze aday adaylık başvurusunda bulunduğu öğrenildi. CHP, başvuru ücreti olarak kadın, genç ve engellilerden 5 bin, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira istedi. CHP, bu rakamla partiler arasında en yüksek aday adaylığı ücreti talep eden parti oldu. Başvuru aidatı dışında müracaat sırasında bin lira dosya ücreti talep edildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?