USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Papa'dan eşcinsellere destek, LGBT karşıtı ülkelere eleştiri

Katoliklerin ruhani lideri Papa, eşcinsel olmanın suç değil ama günah olduğunu söyledi. "Hepimiz Tanrı'nın çocuklarıyız" diyen Papa Francesco, bazı ülkelerde LGBT karşıtı yasal düzenlemelerin adil olmadığını savundu.

Papa'dan eşcinsellere destek, LGBT karşıtı ülkelere eleştiri
25-01-2023 15:21
Google News

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, "Eşcinsellik suç değil" dedi ve LGBT karşıtı yasaların "adil olmadığını" söyledi. Bu göreve seçildiği 2013 yılında sarf ettiği "Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım" sözleriyle yankı uyandıran Papa Francesco, AP haber ajansına verdiği söyleşide de bu konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

Eşcinsellerin hoş karşılanması, saygı görmesi, marjinalleştirilmemesi ve ayrımcılığa uğramaması gerektiğini söyleyen Arjantinli Papa, Katolik piskoposları LGBT'lileri kiliseye kabul etmeye davet etti:

Eşcinsel olmanın suç değil ama günah olduğunu söyleyen Papa, anadili İspanyolca konuştuğu söyleşide şunları söyledi:

"Eşcinsel olmak bir suç değil. Suç değil. 'Evet, ama günah'. Tamam ama önce günah ile suç ayrımını yapalım. Birbirine yardım (sadaka vermemek de) etmemek de günah."

BREAKING: Pope Francis in #TheAPInterview calls laws criminalizing homosexuality “unjust” and asserts: “Homosexuality is not a crime.” The pontiff says God loves all his children just as they are. https://t.co/iejGzRZKud

— The Associated Press (@AP) January 25, 2023

Dünya genelinde bazı ülkelerde LGBT karşıtı yasal düzenlemeler yapılmasını eleştiren Papa, bu yasaların "adil olmadığını" belirtti. Bazı Katolik din adamlarının da bu yasalara destek verdiğini kabul eden Papa, bu dini görevlilere "şefkatli olmaları" çağrısı yaptı.

Papa, "Hepimiz Tanrı'nın çocuklarıyız. Tanrı bizi olduğumuz gibi, haysiyetimiz için savaşmamızı sağlayan gücümüz için seviyor" dedi.

KATOLİK DOKTİRİNİ EŞCİNSEL EVLİLİKLERE KARŞI

Katolik Kilisesi öğretileri eşcinsel eylemleri "bozukluk" olarak tanımlarken eşcinsel insanların "saygı, şefkat ve incelikle" karşılanması gerektiğini belirtiyor.

Katolik doktrini eşcinsel evliliklerine izin vermese de Papa Francesco, eşcinsel çiftler için "medeni birliktelik" adıyla yasal tanıma sağlanmasına destek vermişti.

Papa Francesco 2020'de bir belgesel için yaptığı açıklamada, "Eşcinsel insanların bir aile içinde olmaya hakkı var. Onlar Tanrı'nın çocukları ve bir aileye sahip olma hakları var. Hiç kimse bu yüzden dışlanmamalı ve perişan edilmemeli. Olması gereken şey bir medeni birliktelik yasasıdır, bu şekilde yasal olarak korunurlar. Ben bunu savunuyorum" demişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?