USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

PANİK YOK

Abdulkadir Konukoğlu dedikodulara son noktayı koydu

PANİK YOK
13-02-2015 17:36
Google News
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nde firmaların büyük bir kriz yaşadığına yönelik iddialara tepki göstererek, “ Abartmayın! Birkaç münferit olayı tüm Organize Sanayi Bölgesi’ne yayamazsınız. Bu dedikodulara değer vermemek gerekir. Sanayicilerimize de paniğe kapılmamalarını tavsiye ederim” dedi.

 

“Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde firmalar iflas ediyor” haberlerine Gaziantep’in duayen sanayicisi Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, noktayı koydu. Konukoğlu, “ Panik yok. Bir kaç firmanın yaşadığı sıkıntı. Dedikodular sadece sanayiciye zarar vermez. Gaziantep ve ülke ekonomisine zarar verir” diye konuştu.

 

PANİK YOK

Abdulkadir Konukoğlu, OSB ile ilgili çıkan olumsuz haberlerden sıkıntıda olduğu belirtilen sanayicilerin yanı sıra, Gaziantep için rahatsız olduğunu söyledi.

 

Birkaç firmanın yaşadığı sıkıntının genel bir sıkıntı olarak yansıtılmaması gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“2001 Krizi gibi bir sıkıntı yaşanıyor algısı veriliyor. Öyle bir şey yok. 2001’de sadece Gaziantep değil, Türkiye ekonomisi bitme noktasına gelmişti. O tarihte tüm sanayiciler ve banka müdürleri toplandık. Banka Müdürlerine durumu anlattık ve çözüm için Sanayi Odası olarak önemli katkı sağladık. Gaziantep Organze Sanayi Bölgesi de böylece bu büyük krizi aştı.”

 

 

Şu an yaşananların münferit birkaç firma olduğunun altını çizen Konukoğlu, “Paniğe gerek yok. Hiç yaşanmasa elbette daha iyi ama birkaç firmanın yaşadığı sıkıntının genele yorumlanması yanlış. Ve bu firmalarımız da sıkıntıyı aşacaklardır. Yeter ki paniğe kapılmasınlar. Bu tür dedikodular tüm sanayicilerimizi olumsuz etkiler. Dedikodulara prim vermemek gerekir. Ve ne bankalar ne de sanayiciler dedikodulara göre çalışmaz. Bu sıkıntıları da aşacaklardır. Bölgemizdeki ülkelerde savaş var. O savaş bittiği taktirde Gaziantep sanayisi kat kat büyüyecektir” diyerek, sözlerini tamamladı.  
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?