USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi: 'Filistin meselesine Türkiye ile liderlik ediyoruz'

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, “Türkiye ve Pakistan olarak Filistin ile önemli bağlarımız var. Filistin meselesine birlikte liderlik ediyoruz. Her zaman temas halindeyiz. Her zaman Filistinlilerin yanında olacağız” dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi: 'Filistin meselesine Türkiye ile liderlik ediyoruz'
20-05-2021 17:37
Google News

Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler'in (BM) şimdiye kadar Filistin meselesinde barış ve güvenliği sağlayamadığını ifade ederek, “BM sorumluluklarını yerine getirmedi. Bu nedenle biz de İslam İşbirliği Teşkilatı( İİT) üyeleri olarak BM'yi acil toplantıya çağardık” dedi.

“Türkiye ve Pakistan yıllardır, İsrail ve Filistin meselesinde iki devletli çözümü savundu” diyen Kureyşi, “Filistinliler çok kötü şartlar altında yaşıyor. Uzun zamandır ne kadar çok acı çektiklerini biliyoruz. Her zaman Filistinlilerin acısını hissettik. Filistinliler çalışkan, eğitimli ve iyi insanlar ve harika bir medeniyet tarihleri var. Türkiye ve Pakistan olarak Filistinlilerle önemli bağlarımız bulunuyor. Filistin meselesine birlikte liderlik ediyoruz. Her zaman temas halindeyiz. Ve her zaman Filistinlilerin yanında olacağız” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?