USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

OPET’in ‘temizlik ve hijyen’ eğitimleri Şehitkamil’de devam ediyor

OPET, Gaziantep’teki öğrencilere temizlik ve hijyen bilincinin kazandırılması amacıyla geliştirilen “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” Projesi’ne destek vererek Temiz Tuvalet Kampanyası’yla edindiği deneyimi aktarıyor. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen ‘Temiz Okul Sağlıklı Gelecek’ projesi eğitimleri Şehitkamil’de sürüyor. İlçede 2 gün boyunca devam edecek program kapsamında öğretmen, okul yöneticisi ve yardımcı hizmetler personelinden oluşan 6 bin 500 kişiye temizlik ve hijyen eğitimi gerçekleştirilecek.

OPET’in ‘temizlik ve hijyen’ eğitimleri Şehitkamil’de devam ediyor
25-02-2015 18:34
Google News
Temiz Tuvalet Kampanyası  ile Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesine imza atan OPET, sağlık ve hijyen alanındaki çalışmalarına her geçen gün daha da yaygınlaştırarak devam ediyor. OPET, 14 yılda 8 milyonu aşkın kişiye ulaşan Temiz Tuvalet Kampanyası’nda edindiği deneyimi Gaziantep’e taşıdı. OPET’in desteğiyle, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” sloganı altında, Gaziantep’teki tüm öğretmen, okul yöneticileri ve yardımcı hizmetler personeline temizlik ve hijyen eğitimi gerçekleştiriliyor. OPET eğitim ekibi Şahinbey’in ardından Şehitkamil ilçesinde proje kapsamında hijyen eğitimlerine devam ediyor. 24-25 Şubat tarihlerinde, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen eğitim programının ilk seansına Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da katıldı. İki gün sürecek eğitimler kapsamında 6 bin 500 kişiye ulaşılması planlanıyor.

 

OPET, “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” kampanyasına; 10-25 Mart tarihleri arasında İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerindeki eğitimlerle devam edecek. Gaziantep sınırları içerisindeki okullarda görev yapan tüm öğretmen, okul yöneticisi ve yardımcı hizmetler personelinin bu eğitimlerden yararlanması planlanıyor.  Toplamda 20 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

 

OPET’in, temiz ve sağlıklı bir toplum yaratma mücadelesinin simgesi olan ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile Türkiye’de tuvalet hijyeni kavramı farklı bir boyuta taşındı. OPET, kaliteli hizmet anlayışı çerçevesinde, Temiz Tuvalet Kampanyası’nı kendi istasyonlarında uygularken toplumun tüm kademelerine de yaygınlaştırmayı görev bildi. Türkiye’de toplumsal bir duyarlılık ve değişim yarattı. Proje ekipleri, 72 ili gezerek 5,5 milyon kilometreden fazla yol kat etti. OPET istasyonlarında, köy ve kasabalarda halka; okullarda öğretmen ve öğrencilere seminerler verildi. TSE, OPET standartlarını örnek alarak, halka açık tuvaletler için yeni standartlar belirledi.

 

 Proje kendi içinde alt açılımlar yarattı. OPET, projeyi İstanbul’daki tüm okullarda "Temiz Okulum" sloganıyla uyguladı. "Temizlik Rayında" sloganıyla ise tüm TCDD personeline eğitim verildi;  tren, gar ve istasyonlarda temizlik ve hijyenin yaygınlaşması sağlandı. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile “İçilebilir Su, Girilebilir Tuvalet” kampanyası uygulandı ve Malatya ilindeki toplam 4000 öğretmen ve pek çok öğrenciye eğitim verildi. Domuz Gribi salgını döneminde “Sevmek Korumaktır” projesine dönüştürülerek tüm OPET istasyonları ve eğitim verilen okullar, mikropların 90 gün boyunca üreme ve bulaşmasını engelleyen Bioshield uygulaması ile koruma altına alındı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi su ve kanalizasyon hizmetlerini yürüten SASKİ Genel Müdürlüğü ile temiz tuvalet, hijyen ve tasarruflu su kullanımı konusundaki sosyal sorumluluk projesi yürütüldü. Son olarak Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği ile ‘Köpüklü Eller Neşeli Yüzler’ projesi hayata geçirilerek ilçedeki tüm öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı personele ‘temizlik ve hijyen’ eğitimi verildi.

 

 

 

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?