USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Omicron Gaziantep’te kapıya dayandı

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs’teki yeni varyant omicron vakasının büyük ve kalabalık şehirlerde görüldüğünün ifade edilmesi gözleri Gaziantep’e çevirdi.

Omicron Gaziantep’te kapıya dayandı
28-12-2021 12:45
28-12-2021 12:46
GAZİANTEP
Google News
Henüz resmî olarak omicron vakasının görüldüğünün açıklanmadığı Gaziantep’te, artan grip vakalarının çokluğu kafaları karıştırdı.
Covid 19 ve Delta varyantından 70 kat daha hızlı bulaş riski olan Omicron varyantının Gaziantep’te kapıya dayandığı ifade ediliyor. 
Omicron’da Kalabalık iller uyarısı:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yapmış olduğu açıklamada; "Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlası Omicron kaynaklı. Yeni durum, hatırlatma dozunu daha da önemli hale getirmiştir." ifadesini kullanmıştı.
Bakan Koca, omicron varyantı da kalabalık iller uyarısı yaparak, sözlerine şöyle  devam etti "Önce Afrika'da görülen ve Avrupa'da hızlı bir şekilde yayılan Omicron, kısa sürede yeni vakaların yüzde 10'una kaynaklık etmiştir. Bu varyanta ülkemizde de rastlandığını daha önce açıklamış, ilk vakalar hakkında bilgi vermiştim. Hızlı yayılan Omicron varyantı karşısında ülkemizdeki durum da Avrupa'daki duruma benzerlik göstermeye başlamıştır. Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlası artık Omicron kaynaklı.
Omicron varyantına karşı, etkisi bilinen salgın tedbirlerine ek olarak başvurulması gereken kişisel tedbir söz konusu değil. Maske, sosyal mesafe ve aşıyla hayatımıza devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi kalabalık yerlerden ve havalandırması kısıtlı ortamlardan uzak duracağız. Korku ve kaygının hayatı olumsuz etkilediğini, tedbirinse daima işe yaradığını biliyoruz."
Omicron kapıya dayandı.
Günlük vaka sayısının 80 civarında olduğu Gaziantep’te henüz resmi olarak kayıtlara giren Omicron vakasına rastlamaması sevindirdi. 
Omicron vakasının hızlı yayılımı ile Gaziantep’te yakın tarihte görülebileceği ifade edildi.
Günlük vaka sayılarının düşük seyrettiği bir zamanda   Omicron vakasının görülmesinin Gaziantep için bir şans olacağı kaydedildi.
Yoğun bakım doluluk oranı % 27.
Gaziantep’te yoğun bakaımlardaki doluluk oranı yüzde 27’lerde seyrederken, 2. Doz aşılama oranı yüzde 72 seviyelerinde. Covid 19’dan günlük vefat edenlerin ise 2 ile 3 kişi arasında olduğu ifade edildi.
Okullarda aşılama oranı çok düşük
Gaziantep’te 13 yaş üstü öğrenciler için başlatılan aşılama uygulaması için okullardan gelen talebin yetesiz olduğunu belirten yetkililer, Omicron vakası Gaziantep’te görülmeden aşılama oranının arttırmasına dikkat çekti.
Son iki haftadır Gaziantep’te covid 19 vakasından dolayı, kapanan sınıf olmadığını kaydeden yetkililer, genel olarak iyi durumda olan Gaziantep’te aşılama oranlarının artmasının kent hayatının devamı için önemli olduğu vurgusu yapıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?