USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Okul döneminde beslenme nasıl olmalı?

Geçtiğimiz günlerde Özel MMT Amerikan Hastanesi’nde göreve başlayan Diyetisyen Merve Gül Kalkan, okulların başlamasına kısa bir süre kala çocukların nasıl beslenmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.

Okul döneminde beslenme nasıl olmalı?
14-09-2018 09:36
Google News
Okul çağındaki çocukların beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Diyetisyen Merve Gül Kalkan, okul çağı çocuklarında görülen beslenme bozukluklarının başında demir yetersizliğine bağlı kansızlık, kansızlığa bağlı yorgunluk, dikkat yetersizliği geldiğini belirtti.

DEMİR EKSİKLİĞİNE DİKKAT!

Çocukların okula başlamasıyla ilk defa ev dışında yemek yemeye başladığına dikkat çeken Diyetisyen Merve Gül Kalkan, “Okula yeni başlayan çocuklar ilk defa ev dışında yemek yemeye, hayatları boyunca sürecek olan beslenme alışkanlıklarını kazanmaya başlarlar. Çocuklarımızın beslenmesinde önemli 3 etken vardır: aile, okul ve içinde yaşanılan ortamdır. Çocukların beslenmesindeki hedeflerimiz: çocuğun normal büyüme gelişmesini sağlamak, okuldaki başarısını arttırmak, bilişsel, duysal gelişimini sağlamaktır. Türkiye’de okul çağı çocuklarında görülen beslenme bozukluklarının başında demir yetersizliğine bağlı kansızlık, kansızlığa bağlı yorgunluk, dikkat yetersizliği ve okul başarısında düşme gözlenmiştir. Kansızlığı vitamin yetersizlikleri, zayıflık ve diş çürükleri izlemektedir. Bu gibi sorunların önüne geçmek için çocukların doğru bir beslenme alışkanlığı kazanması şarttır” dedi.

EN ÖNEMLİ ÖĞÜN KAHVALTI

Kahvaltı günün en önemli öğünü olduğunu dile getiren Dyt. Merve Gül Kalkan, özellikle okul çağı çocuklarda kahvaltı öğününün en çok atlanan öğün olduğu dile getirdi. Kahvaltı yapılmadığında çocuğun kendini güçsüz, yorgun ve halsiz hissedebileceğini dile getiren Kalkan, “Kahvaltı yapmayan çocukta dikkat, çalışma, öğrenme ve başarma yeteneği düşer. Kaçınılmaz son olarak da okul başarısı düşer. Bu yüzden çocuklara muhakkak kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Çocuklarımız kahvaltıda peynir, haşlanmış yumurta, taze meyve suyu, birkaç dilim ekmek, 1 su bardağı süt, domates, yeşillik muhakkak tüketmelidir. Eğer okulu erken saatlerde başlıyor ve evde kahvaltı yapma şansı yoksa beslenme çantasına yumurtalı, peynirli, domates, yeşillik içeren sandviç ve yanında süt, ayran, evde sıkılmış meyve suyu koyarak kahvaltı öğünü oluşturabilirsiniz. Beslenme çantasına su koymayı ihmal etmeyin” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?