USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖiB Gaziantep Temel gazetecilik eğitim programı gerçekleştirildi

Seçime günler kala basın ve ifade özgürlüğü Gaziantep’te tartışıldı. Özgürlük için Basın projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gazetecilik meslek eğitimlerinin son programı Gaziantep’te geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

ÖiB Gaziantep Temel gazetecilik eğitim programı gerçekleştirildi
30-05-2015 21:41
Google News
Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) tarafından yürütülmekte olan AB destekli projenin Gaziantep ayağı yerel gazetecilerle toplantının ardından eğitim programı ile devam etti.

Güneydoğu Anadolu Bölge Komitesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep Ticaret Odası’nda düzenlenen eğitime gazetecilerden, STK temsilcilerinden, İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan toplam 70 kişi katıldı. Proje Koordinatörü Yusuf Kanlı’nın katılımcılara projenin amaçlarını anlatan kısa bir konuşma yaptı. Kanlı, basın özgürlüğünün serbest toplumun can damarı olduğunu, bilgili ve özgür tercih imkanı olmadan çağdaş demokratik yönetimin mümküm olamayacağını kaydetti.

Yayınladığı bir haber yüzünden Cumhuriyet gazetesinin ve haberi paylaşan internet sitelerinin kovuşturmaya uğramasını kınayan Kanlı, haber özgürlüğünün ve haberdar olma hakkının kısıtlanmasına karşı medyanın dayanışma içerisinde olması gerektiğini kaydetti.

Kanlı’dan sonra söz alan Özgürlük için Basın projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi Komite Başkanı Murat Atay yaptığı konuşmada gazetecilerin içinde bulundukları durumdan rahatsızlıklarını dile getirken, “medya çalışanlarının büyük bir bölümü meslek ilkerinden uzaklaşıp, kendi yararını gözetmeye başladı işte o zaman toplumun bizlere ve mesleğimize olan inancı zayıfladı” dedi. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna ise genç katılımcılara meslekte kalıcı olabilmeleri için meslek ilkeri ve ahlakından asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim programı Gazi Üniversitesi eski dekanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın meslek etiği dersi ile başladı. İkinci eğitmen Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, ifade ve basın özgürlüğü dersinde basının demokrasi açısından önemine değindi. Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi gazeteci Ali Şimşek zaman yönetimi dersi anlatırken, avukat Tuncay Alemdaroğlu basının karşılaştığı zorluklar ve yasal düzenlemeler konusu hakkında bilgi verdi. Gaziantep’ten katılan sosyal güvenlik denetmeni Ahmet Nacaroğlu’nun verdiği sosyal güvenlik dersinden sonra, program AB Akademi yöneticisi Hüseyin Aktürk’ün sunduğu sosyal medya dersi ile son buldu. Programda katılımcıların soruları yanıtlanırken, eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Cumartesi günü yapılan eğitim programından bir gece önce ise Ankara’dan gelen proje ekibi, Güneydoğu Anadolu Bölge Komitesi ve yerel gazeteciler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Basın ile yapılan toplantıda yerel medya problemleri tartışılarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki gazetecilerin sorunlarına çözüm önerileri getirildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?