USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Oda ve borsalarda seçim tansiyonu yükseldi

Oda ve borsalarda seçim tansiyonu yükseldi, entrikalar yine kendini göstermeye başladı. Özellikle GTO seçimlerine yönelik olarak, imzasız mektuplar ortalarda dolaşıyor. Kıran kırana seçim olması beklenen gruplarda, kirli taktikler kullanılarak seçimin kazanılmasının hedeflenmesi iş dünyasına yakışmıyor.

Oda ve borsalarda seçim tansiyonu yükseldi
21-03-2018 10:18
Google News
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kapsamındaki 365 oda ve borsa seçimlerinde son 2 haftaya girildi. Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası’nda sular da ısınmaya başladı. Bununla beraber 2013 yılında yapılan seçimler öncesi yaşanan entrika ve çirkinlikler seçimlere kısa bir süre kala yeniden hortladı. Seçimlere hazırlanan bazı gurupların uyguladıkları kirli taktikleriyle rakiplerinin önüne geçme çabası tepkilere neden oluyor.

İMZASIZ MEKTUPLAR

Oda ve borsa seçimleri öncesinde karanlık eller seçime girecek olan adaylarla ilgili çirkin iddia ve iftira içeren mektuplarla seçimleri manipüle etme gayretine girdi.  Bazı basın kuruluşlarına ve oda üyelerine gönderilen mektuplar tepki çekerken, “Karanlık eller ve kumpasçılar yine iş başında” yorumlarını da beraberinde getirdi.

SAHA ISINIYOR

Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası’ndaki seçimlere kısa süre kala sahalar ısınmaya başladı.  Meslek guruplarında aday olan iş adamları çalışmalarına hız verirken, gündeme gelen mektup olayı tartışma ve tepkileri de beraberinde getirdi. Söz konusu mektupta isimi geçen aday iş adamları konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanırken, ilginç yorumlar da yaptılar.

ÜYELER TEPKİLİ

2013 yılında yapılan seçimler öncesi yaşananlara atıfta bulunan iş adamları, “Aslında biz bu mektubu kaleme alıp yayanlarla ilgili fikir sahibiyiz. 2013 yılındaki seçimlerde de bazı isimlere benzer saldırılar olmuş ve bunda başarı elde etmişlerdi. Ancak bu defa amaçlarına ulaşamayacaklar. Odamızın başına neler getirildiğini son 5 yılda tüm kamuoyu gördü. Üyelerimiz kesinlikle iftiralara ve kirli oyunlara prim vermeyecektir. 3 Nisan’da hak yerini bulacak, odamız liyakat sahibi insanlara teslim edilecektir. Bu defa ne siyaset ne de bir örgüt odamızı ele geçiremeyecektir. Özellikle GTO, özlenilen eski ihtişamlı günlerine tekrar dönecektir. Bizler bunun mücadelesini veriyoruz. Hiçbir örgütten ve yapıdan da korkmuyoruz. Bu STK’lar bütün şehri bu ilkenin, bu milletindir. Her hangi bir örgüt topluluk veya siyasi düşünce buralara hakim olamayacaktır. Buna asla ve asla izin vermeyeceğiz” dediler.

GÖZLER GTO’YA ÇEVRİLDİ

3 Nisan’da yapılacak seçimler öncesi gözler yine her seçimin ilgi odağı olan Ticaret Odası’na çevrildi.  Gaziantep Ticaret Odası’nda yaklaşık 12 bin 192 üye 3 Nisan’da sandık başına gidecek. 41 grupta, 249 meslek komite üyesi, 104 meclis üyesi seçilecek. Meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu, TOBB delegeliği seçimleri ise 10 Nisan’da yapılacak. (Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?