USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Numaradan isim sorgulama nasıl yapılır ?

Telefon numaralarımız artık web ortamında üye olduğumuz, alışveriş yaptığımız her kurum tarafınca saklı tutuluyor. Kimi vakit da yalnız bir sefer kullanacağımız bir platforma üye olmak için telefon numaramızı paylaşmak zorunda kalıyoruz. Hal bu şekilde olunca, numara satın alan firmalar tarafınca da alakasız aramalar ve kısa mesajlar alabiliyoruz. Üçüncü taraf şirketlerin basitçe ele geçirdiği numaramız, aslen fazlaca büyük bir veritabanına eklenmiş oluyor. Tanımadığınız numaralardan gelen arama ve mesajların kime ilişik bulunduğunu öğrenmek için ihtiyaç duyulan işlem numaradan isim sorgulama yapmak.

Numaradan isim sorgulama nasıl yapılır ?
24-02-2021 21:09
24-02-2021 21:35
Google News
Kimi vakit da yalnız bir sefer kullanacağımız bir platforma üye olmak için telefon numaramızı paylaşmak zorunda kalıyoruz. Hal bu şekilde olunca, numara satın alan firmalar tarafınca da alakasız aramalar ve kısa mesajlar alabiliyoruz. Üçüncü taraf şirketlerin basitçe ele geçirdiği numaramız, aslen fazlaca büyük bir veritabanına eklenmiş oluyor. Tanımadığınız numaralardan gelen arama ve mesajların kime ilişik bulunduğunu öğrenmek için ihtiyaç duyulan işlem numaradan isim sorgulama yapmak.

Telefon numaralarımız artık web ortamında üye olduğumuz, alışveriş yaptığımız her kurum tarafınca saklı tutuluyor. Kimi vakit da yalnız bir sefer kullanacağımız bir platforma üye olmak için telefon numaramızı paylaşmak zorunda kalıyoruz. Hal bu şekilde olunca, numara satın alan firmalar tarafınca da alakasız aramalar ve kısa mesajlar alabiliyoruz. Üçüncü taraf şirketlerin basitçe ele geçirdiği numaramız, aslen fazlaca büyük bir veritabanına eklenmiş oluyor. Tanımadığınız numaralardan gelen arama ve mesajların kime ilişik bulunduğunu öğrenmek için ihtiyaç duyulan işlem numaradan isim sorgulama yapmak.

Haber merkezimizin yaptığı araştırmalar neticesinde tanımadığınız numarayı, abonesi olduğunuz operatörünüz vesilesiyle kime ilişik bulunduğunu öğrenmenin en kati çözüm bulunduğunu söyleyebiliriz. Sizler için vatanımızda hizmet veren Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone vesilesiyle numaradan isim sorgulayabileceğinize dair bir rehber hazırladık.


Turkcell numaradan isim sorgulama (Ücretli)

 

BİRİNCİ YÖNTEM

– 1. adım: Telefonunuzdan mesajlar uygulamasını açın.

– 2. adım: Yeni ileti oluşturun.

– 3. adım: Metin kısmına KIM yazdıktan sonrasında boşluk bırakıp sorgulamak istediğiniz numarayı başlangıcında sıfır olmadan yazın.

– 4. adım: Mesajınızı 2200 numarasına gönderin.

Turkcell üstünden sorgulama işleminde kullanıcılardan ileti başına 4.50 TL işlem tutarı alınıyor. Sorgulama yapmadan ilkin ön ödemeli hat kullanıyorsanız TL bakiyenizi denetim etmenizde yarar var.

İKİNCİ YÖNTEM

Turkcell’den numara sorgulamanın ikinci yolu ise 11832 numaralı Turkcell Bilinmeyen Numaralar Servisi‘ni direkt arayabilirsiniz. 11832’ye yapacağınız aramanın tutarı ise dakika başına 1.8 TL‘dir.


Türk Telekom numaradan isim sorgulama (Ücretli)


 

BİRİNCİ YÖNTEM

– 1. adım: Telefonunuzda arama ekranını açın.

– 2. adım: *100# numaralarını tuşlayarak arama yapın.

– 3. adım: Karşınıza çıkan işlemler menüsünden Bilinmeyen Numaralar Servisi‘ni seçin.

– 4. adım: Bu servis üstünden isim ya da numara ile sorgulama yapabilirsiniz.

İKİNCİ YÖNTEM

Türk Telekom’dan numara sorgulamanın ikinci yolu ise 11855 numaralı Türk Telekom Bilinmeyen Numaralar Servisi‘ni direkt arayabilirsiniz. Her iki yöntem için işlem tutarı ise dakika başına 1.60 TL‘dir.


Vodafone numaradan isim sorgulama (Ücretli)



 

BİRİNCİ YÖNTEM

– 1. adım: Telefonunuzdan mesajlar uygulamasını açın.

– 2. adım: Yeni ileti oluşturun.

– 3. adım: Metin kısmına KIM yazdıktan sonrasında boşluk bırakıp sorgulamak istediğiniz numarayı başlangıcında sıfır olmadan yazın.

– 4. adım: Mesajınızı 7048 numarasına gönderin.

İKİNCİ YÖNTEM

Vodafone’dan numara sorgulamanın ikinci yolu ise 11842 numaralı Vodafone Bilinmeyen Numaralar Servisi‘ni direkt arayabilirsiniz. 11842’ye yapacağınız aramanın tutarı ise dakika başına 1.25 TL’dir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?