USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nobel’e başvurduk

Gaziantep’in kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlamaları yeni logo ile taçlandı. Gaziantep logosunun tanıtıldığı muhteşem gecede konuşan Fatma Şahin, ’Bu kent Nobel’i hak ediyor deyip Nobel’e başvurduk.

Nobel’e başvurduk
09-02-2016 09:41
Google News
Geçmişimizle gurur duyuyor, bu gururla geleceğimize güvenle bakıyoruz’ dedi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları, Meslek Odaları ve  çok sayıda davetli katıldı.Logonun tanıtımını projenin koordinatörü Emrah Yücel tarafından yapıldı. Yücel markalaşma projesini ve logonun nasıl oluştuğunu sinevizyon gösterisi ile Gazianteplilere anlattı. Tanıtım lansmanının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatma Şahin  yaptı.  Şahin, “Devlet millet el ele, millet demek ortak kader demek. 95 yıl önce bugün büyük bir gururla onurlandırıldık. Bu şehir sadece kendi kaderini değil, Türkiye’nin bölgenin kaderini değiştirdi. Bu şanlı tarihten aldığımız kutlu yolculukta beraberi ve ilk günkü heyecanla yürüyor. Kültürel mirasımızla yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bizde bilim dünyasında bu şehri hak ettiği yere getirebilmek için bize ait bir rengin olmasını istedik. Gaziantep, dünyanın en eski 20 şehrinden birisi"diye konuştu.


NOBEL ÖDÜLÜNE BAŞVURDUK



Şahin konuşmasını şöye sürdürdü "Gaziantep , Nobel ödülünü hak ediyor dedik ve Nobel’e başvurduk. İşte bu şehrin gazi olma yolculuğunda en büyük fedakarlığı, cefakarlığıdır. Böyle bir geçmişten geliyoruz. Şeref duyuyoruz atalarımızdan. Bu destan bizim destanımız. Bu destana sahip çıkacağız. Geçmişimizle övünüp, geleceğimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Aynen bugün olduğu gibi bir taraftan göz kırpmadan bu toprak için şehit verirken, öbür taraftan kalkınma hamlesinde atalarına yakışır bir hızla 2023 diyeceğiz, 2071 diyeceğiz. Bunun için kenetleneceğiz, safları sıklaştıracağız. Ve biz birlikte gaziyiz, birlikte Antepiz diyeceğiz” dedi.


GAZİANTEP’İ DÜNYA’YA TANITIYORUZ



Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Ali Yerlikaya ise "Atalarımız, ecdadımız, büyüklerimiz 95 yıl önce dünyada eşi benzeri görülmemiş bir savaş ahlakı gösterdiler. Hiçbir yerden destek almadılar, sadece hayır duaları aldılar. Bu anlamlı günde Gaziantep olarak bu şehri dünyaya daha iyi nasıl anlatırız diye çalışıyoruz. 2015 yılı Gaziantep için çok iyi geçti. Dünya tarihi yeniden yazılıyor. Gaziantep"i bir marka olarak dünyüyü anlatıyoruz. Dünya artık Gaziantep’i örnek alıyor. En rekabetçi 7 şehirden birisiyiz, hedefimiz daha da yukardılar olmalı" dedi.

Gaziantep marka lansman ve Gazilik ünvanı kutlamalarında  İhsan Güvenç ve Esra İçöz konser verdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?