USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Nobel ödüllü Türk âlim Sancar: Memleket sevgisi yapılmaksızın ortak nesne yapılmaz

Nobel ödüllü Türk bilim kadını Aziz Sancar, TEKNOFEST'e Türkiye'de bilimi ve teknolojiyi heveslendirme buyurmak düşüncesince geldiğini ve görmüş olduğu manzaradan gururlandığını belirterek, "Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmaksızın birlikte bilinçlilik yap?

Nobel ödüllü Türk âlim Sancar: Memleket sevgisi yapılmaksızın ortak nesne yapılmaz
24-09-2021 18:42
Google News
İstanbul

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar, TEKNOFEST'e Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi heveslendirme kılmak düşüncesince geldiğini ve görmüş bulunduğu manzaranın kendisini gururlandırdığını belirterek, "Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi yapılmaksızın müşterek obje yapılmaz." dedi.

Sancar, Anadolu Ajansının iletişim araçları paydaşı bulunduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılarak TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile aktiflik bölgesini gezdi. Gençlerle anı fotoğrafı çektiren Sancar'a katılımcılar derin dikkat gösterdi.

Sancar, ziyaretinin peşi sıra icra ettiği konuşmada, "Buraya Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi heveslendirme kılmak düşüncesince geldim. Burada gördüğüm hakkıyla beni gururlandırdı, bana cesurluk verdi. Geleceğimiz düşüncesince umudum baş döndürücü büyük. Bunu oluşturan herkese, gençlerimize baş döndürücü teşekkürname ederim." diyerek konuştu.

"Geleceğin Nobel'inin yolu TEKNOFEST'ten geçiyor mu?" sorusuna cevap Sancar, "Gelecek Nobel'ler buradan çıkabilir. Tekrar söylüyorum, Nobel düşüncesince araştırı ve uygulayım bilimi yapmayın. İnsanlığa ve ülkemize faydalı müşterek şeyler gerçekleştirmek düşüncesince çalışın. Bilim yapın, uygulayım bilimi yapın. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bana baş döndürücü bedel veriyor, halis muhlis etkinliklere çağırma ediyor. Hatta Birleşmiş Milletler'e de çağırma etmişti. 'Cumhurbaşkanım benim sizin kadar uçağım yok, değme yere gidemem lakin TEKNOFEST'e kesinlikle geleceğim. Sizinle ödülleri vermeye katılacağım. Benim düşüncesince iri müşterek sevinme ve minnettarlık vesilesi.' dedim." ifadelerini kullandı.

"İşler güzel gitmediğinde asi olun"

Sancar, gençlere seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çok çalışın. İşler güzel gitmediğinde asi olun. Fatih Sultan Mehmet'in söylediği kadar 'Ya ego onu alırım ya o beni alır' o düşünceyle iş yapın. Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi yapılmaksızın müşterek obje yapılmaz."

Konuşmanın peşi sıra TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elini öperek şükranlarını iletti. Ardından, Sancar ve beraberindekiler sahneden katılımcıları selamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?