USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nizip Mülteci Kampı’ndaki cinsel istismarda ’ihmal’ iddiası

Nizip Mülteci Kampı’ndaki 30 erkek çocuğa cinsel istismar uyguladığının ortaya çıkmasının ardından CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici yeni bir soru önergesini meclis gündemine taşıdı.

Nizip Mülteci Kampı’ndaki cinsel istismarda ’ihmal’ iddiası
13-05-2016 14:41
Google News
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, kamp yönetiminin, olay ortaya çıktıktan sonra cinsel istismarı gerçekleştiren temizlik görevlisinin işine son vermeyip, sadece görev yerini değiştirdiğini iddia etti.

Ekici ayrıca, temizlik görevlisinin kamp içinde cinsel istismar için kullandığı noktayı gören 14 kameranın arızalı olduğunu da ileri sürdü.


CHP’li Ekici, Başbakan’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:



’"

- Cinsel istismara uğrayan ve koruma altında olması gereken çocuklardan ikisinin olayın ortaya çıkmasından sonra çadırkentten ayrıldığı ve nereye gittiklerinin ya da nerede olduklarının bilinmediği doğru mudur? Doğru ise bu olağan bir durum mudur?

- Cinsel istismar olayının gerçekleştiği çadırkentte 85 kameranın olduğu ancak olay yerini gören 14 kameranın arızalı olduğu bilgisi doğru mudur?

- Çadırkentte 30 çocuğa cinsel istismar olayının ortaya çıkmasından sonra çadırkent müdürlüğünün cinsel istismarı gerçekleştiren zanlı temizlik görevlisini görevden uzaklaştırmak yerine sadece görev yeri değişikliği yaptığı iddiası doğru mudur?

- Yukarıda sayılan ihmallerde sorumluluğu bulunanlar hakkında bugüne kadar ne tür işlemler yapılmıştır?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?