USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nizip Belediyesi anneleri spor ve eğitimle buluşturuyor

Nizip Belediyesi tarafından annelerin sağlıklı yaşamlarına katkıda bulunmak için hazırlanan ‘’Anne Okulu’’ projesi hayata geçti.

Nizip Belediyesi anneleri spor ve eğitimle buluşturuyor
15-06-2021 22:51
Google News
Proje kapsamında Millet Bahçesi içerisinde günün belirli saatlerinde kadınlar için hazırlanan Fıtness Salonunu ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Sarı, spor alanında verilen eğitimlerle ilgili bilgi alarak projeden yararlanan kadınlara teşekkür etti.
Projeyi ilk olarak 6 ayrı noktada hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Sarı, sözlerine şöyle devam etti.
‘’Projemizdeki en büyük amaç, hanım kardeşlerimizin hayat boyu karşılaşacakları tüm zorlukları aşmalarını sağlamak ve işlerini kolaylaştırmaktır. Bu sebeple projeye dahil olmak isteyen hanım kardeşlerimiz için Millet Bahçesi, Sultan Abulhamid Mahallemizdeki Kadınlar Lokali ve Gençlik Merkezi, Fırat Mahallemizdeki Yüzme Havuzu, Şıhlar Mahallemizdeki Katlı Otopark ve Kıbrıs Mahallemizdeki Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzdeki spor merkezleri oluşturduk. Belirlenen alanlarda spor yapacak olan hanımlara yine proje dahilinde ilçe sağlık müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen doktorlar ve sağlık görevlileri diyabet ve obezite ile mücadele sağlıklı yaşam becerileri ile ilgili eğitimler verilecek rutin sağlık taramaları yapılacaktır. Yine, ilçe millî eğitim müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen psikolojik danışmanlar ve alanında uzman öğretmenler, anne çocuk etkili iletişim becerileri, sosyal medya kullanımı verimli ders çalışma yöntemleri, pandemi döneminde eğitim ve benzeri alanlarda eğitim verecekler. İlçe müftülüğümüzce görevlendirilen kuran kursu öğreticilerimiz ve alanında uzman bayan hocalarımız tarafından İslam’da kadın ve aile, annelik bilinci ve benzeri alanlarda ve ihtiyaç hissedilen her alanda bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır. Tüm bu hizmetlerden yararlanmak isteyen hanım kardeşlerimizi belirlemiş olduğumuz spor merkezlerine beklediğimizi ifade ediyor ve bu projeye destek veren Kaymakamımız Kemal Şahin başta olmak üzere emek sarf eden kurum müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?