USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Netanyahu'nun yargılandığı davanın duruşması Kovid-19 karantinası zımnında ertelendi

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları dolayısıyla İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yargılandığı davanın ikinci duruşması, ülkede acemi sima koronavirüs (Kovid-19) ile uğraş kapsamında getirilen sıkılaştırılmış karantina esbabımucibe gösterilerek ertelendi.

Netanyahu'nun yargılandığı davanın duruşması Kovid-19 karantinası zımnında ertelendi
08-01-2021 20:21
Google News
Kudüs

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te toprak meydan İsrail'e ilgilendiren Kudüs Bölge Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile alakalı yolsuzluk davasının 13 Ocak'ta yapılacak ikinci duruşmasının Kovid-19 karantinası zımnında ati müşterek tarihe alındığını duyurdu.

Açıklamada, Netanyahu'nun da alınması muhtemel duruşmayı, baş döndürücü sayıda gazeteci, fotoğraf ve murafaa mensubunun izlem etmesinin beklendiği, karantina kuralları gereği bu kararın alındığı belirtildi.

İsrail'de görevdeyken yargılanan önce başvekil yerine kayıtlara sabık Netanyahu'nun yargılandığı davanın ikinci duruşmasının ne tarihe erteleneceğine bağlı kararın ilerleyici saatlerde duyurulacağı tabir edildi.

Netanyahu'nun avukatları, sabık hafta Kudüs Bölge Mahkemesi'nden ek müddet arzu ederek 13 Ocak'taki duruşmanın ati müşterek tarihe ertelenmesini istemiş, fakat müracaat reddedilmişti.

İsrail'de bu sabahleyin süregelen 2 haftalık sıkılaştırılmış Kovid-19 karantinası kapsamında açıkça bölgelerde 20, gizli bölgelerde da en müşterek tomar 10 ferdin toplanmasına müsaade veriliyor.

Mahkemeler açıkça olacak fakat duruşmaların yapılıp yapılmayacağına murafaa heyetleri değişmeyen verecek.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ile alakalı 3 ayrı yolsuzluk dosyası zımnında 24 Mayıs'ta Kudüs Bölge Mahkemesi'nde tanıdık davanın önce duruşmasında bilgili karşısına çıkmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?