USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Neşet Uçar’dan kadınlara sigorta önerisi

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Neşet Uçar’dan kadınlara sigorta önerisi
07-03-2022 15:00
07-03-2022 15:03
GAZİANTEP
Google News

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. CHP İl Başkanı Uçar açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerini CHP İktidarında harfiyen yerine getireceklerini dikkat çekerken, CHP Gaziantep Kadın Örgütlerinin Aile Destekleri Sigortası’nı Gaziantep’in her bölgesinde anlattıklarına dikkat çekerek, aile destekleri sigortasının kadınların yaşam sigortası olacağını söyledi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar’ın açıklamaları şöyle: “8 Mart 1857 ‘de New York’ ta kadın tekstil işçilerinin daha iyi koşullarda çalışma talebi ile başlayan direniş; günümüzde kadın hareketinin ve kadının toplumda örgütlü bir şekilde var olma mücadelesine ışık tutmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.
Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı ülkemizde, sosyal yaşamdan, hak ve özgürlüklerini kullanmaktan ve çalışma hakkından mahrum bırakılan kadınlarımız bir de şiddete ve işkenceye maruz bırakılmaktadır. Yalnızca cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi gören, aile içi şiddete maruz kalan, eğitimine izin verilmeyen, ezilen kadınların sorunlarının çözümü için el ele vermek zorundayız. Toplumsal refahın sağlanması, şüphesiz öncelikle kadınların eğitim hayatına ve sosyal yaşama katılmalarıyla mümkün olacaktır.

2021 YILINDA 280 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ, 33’Ü SAVCILAĞA BAŞVURUDA BULUNARAK KORUMA KARARI ALMIŞTI.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2021

yılında işlenen 280 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların en az 33’ünün daha önceden polis ya da savcılığa şikayette bulunduğu ya da koruma kararı olduğu ortaya çıktı. 33 kadın yetkililere başvurduğu halde, yetkililerin görevini yerine getirmemesi sonucu erkek şiddetiyle öldürüldü. Peki bu yetkililerden kaçı hakkında işlem başlatıldı, bunu dahi bilmiyoruz. Görevini yerine getirmeyen, 6284’ü uygulamayan kolluk kuvvetleri tespit edilip, gerekli süreçler başlatılmalıdır. Bir diğer önemli sonuç ise, 2021 yılında işlenen 35 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların 20’si yakınlarıyla birlikte öldürülmüş, 17 olayda da kadınların yakınları yaralanmıştır. Kadınlar öldürülürken, buna engel olmak isteyen yakınları öldürülüyor, yaralanıyor. Erkek şiddeti artık sadece kadınları değil, kadınların ölümüne karşı koyan yakınlarını da hedef almış durumda. Faillere bu cesareti veren de, yine önleyici olmayan politikalarıyla yetkililerdir.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE KOYACAK VE ÖNGÖRDÜĞÜ HER TÜRLÜ YASAL DÜZENLEMEYİ YAPACAĞIZ.

Her yıl artan kadın cinayetlerinin önüne geçebilmenin tek yolu İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konması ve tam anlamıyla uygulanmasıdır. Kadınları yok sayarak ve onları toplumsal, siyasal ve çalışma yaşamının içerisine almadan, kalkınmanın sağlanması ve demokrasinin kurulması mümkün değildir.
Bu gerçeği çok iyi bilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşma yolunda bireyi temel almış, kadın erkek ayrımcılığına son verecek yasal düzenlemeleri birçok batılı ülkeden daha önce yaşama geçirmiştir. 1926 yılında Medenî Yasa'nın kabulü ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Türk kadınına dönemin koşullarına göre ilerici niteliğiyle birçok gelişmiş ülkede bile görülmeyen kazanımlar sağlamıştır.


AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI KADINLARIN GÜVENCESİ OLACAK.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde tanıtımını ve sunumunu yaptığı Aile Destekleri Sigortası ile kadınlarımız yaşamını idame ettirebilecek güvenceye kavuşacak. Aile Destekleri Sigortası’nı iktidara geldiğimizde hayata geçirecek ve kadınlarımızı bu sigorta kolu ile güvenceye kavuştaracağız. Kadın örgütlerimiz Gaziantep’te ve Türkiye’nin her yerinde köylerden başlayarak ev ev gezip Aile Destekleri Sigortasını yurttaşlarımıza anlatıyorlar.
Bugün biz CHP olarak, kurucu genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı çağdaşlaşma yolunda; bireyin temel alındığı ve cinsiyet dâhil, dil, din, ırk gibi hiçbir ayrımın yapılmadığı, kadınların, eğitim olanaklarından yoksun bırakılmadığı, erken yaşta evlendirilmediği, cinsel ve fiziki şiddete maruz kalmadığı, iş olanakları anlamında sorunlar yaşamadığı bir ülke ve dünya umuduyla; şiddet ve istismarın olmadığı, İstanbul Sözleşmesinin tam anlamıyla uygulandığı, eğitim ve iş olanaklarının tam anlamıyla uygulandığı bir ülke özlemi ile kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum, henüz 17 yaşındayken öldürülen kızımız Duygu Delen başta olmak üzere öldürülen tüm kadınlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?