USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Neredeyse her saldırıda Gaziantep bağlantısı!

IŞİD terör örgütünün bugüne kadar yaptığı saldırıların neredeyse tamamında Gaziantep bağlantısı ortaya çıktı.

Neredeyse her saldırıda Gaziantep bağlantısı!
21-03-2016 10:43
Google News
Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul... Daha önce gerçekleşen Diyarbakır mitingindeki saldırıyı yapan bombacı Gaziantep’te yakalanmış, Suruç bombacısının da yine saldırı öncesi kentte olduğu belirlenmişti. Ankara Gar Meydanı’nda yapılan saldırıyı gerçekleştiren ’canlı bomba’ iki teröristin Gaziantep’ten gittiği ortaya çıkmıştı. Polisin Ankara saldırısıyla ilgili olarak canlı bombaları bu kente götürdüğü için aradığı Halil İbrahim Durgun ise geçen yıl Kasım ayında polisin yaptığı operasyonda üzerindeki patlayıcıları infilak ettirerek yaşamını yitirmişti.

İstanbul’da bir siyasi parti ile bir gazete bürosuna bombalı saldırı hazırlığında olan IŞİD üyeleri de yine Gaziantep’te yakalanmıştı.

Gaziantep’te bugüne kadar IŞİD terör örgütüne yönelik onlarca operasyon yapıldı ve çok sayıda kişi tutuklandı. Operasyonlarda ayrıca çok sayıda silah, patlayıcı, intihar yelekleri ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda ayrıca Suriye’ye yasa dışı yollarla geçerek IŞİD’e katılmak için kente gelen farklı ülke vatandaşı yüzlerce kişi de yakalanarak sınır dışı edildi. IŞİD’in kentte yaptığı tek saldırı ise geçen ocak ayında Suriyeli gazeteci 37 yaşındaki Naji El Jerf’in sokak ortasında tabancayla öldürülmesi oldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?