USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Türkiye önemli bir müttefik'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Afganistan'daki barış sürecini destekleyecek toplantıya ev sahipliği yapmayı önerdiğini açıklayarak, “Türkiye önemli bir müttefik” dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Türkiye önemli bir müttefik'
24-03-2021 05:26
Google News

Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ilk günü sona erdi. Covid-19 salgını nedeni ile bir yıldan fazla bir sürenin ardından ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen toplantının ilk günü sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, “Bu yılki zirvemize hazırlanmak için NATO Dışişleri Bakanlarının iki verimli toplantısını yeni bitirdik. Bu, Kuzey Amerika ve Avrupa arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açacak ve ittifakımızın geleceğine yön vermek için mükemmel bir platform” dedi.

NATO 2030 girişimi hakkında çok olumlu bir toplantı olduğunu kaydeden Stoltenberg, “Bu, NATO'nun hızla değişen güvenlik ortamına, artan tehditler ve sistemik rekabet, küresel güç dengesindeki büyük değişiklikler ve kurallara dayalı uluslararası düzende artan zorluklarla nasıl uyum sağlamaya devam edebileceğiyle ilgilidir. Cesur ve iddialı bir NATO 2030 gündemi için önemli bir destek hissediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?