USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NAKSAN Davasında Karar Çıkacak mı ?

Gaziantep’te FETÖ’nün para kasası olduğu iddia edilen Naksan Holding’in eski yöneticileri Cahit ve Taner Nakıboğlu’nun aralarında bulunduğu 27 sanık bugün 5. kez hakim karşısına çıkıyor.

NAKSAN Davasında Karar Çıkacak mı ?
03-09-2018 22:05
Google News
Gaziantep’te FETÖ’nün "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding’e yönelik 27 sanığın yargılandığı dava bugün devam edecek. 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada, yaklaşık iki yıl önce kayyum atanan Naksan Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu’nun da aralarında bulunduğu 27 sanık bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

NAKIBOĞLU AİLESİ 5. KEZ HAKİM KARŞISINDA

Sanıklar, "Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından yargılanacak. Daha önce 4 kez hakim karşısına çıkan sanıklar, bugün 5. Kez hakim karşısında olacak. 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava saat 09:00’da başlayacak.

MAHKEME HEYETİ DEĞİŞTİ

Davanın görüldüğü Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Çolak, son HSK kararnamesiyle Bursa Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atanırken, davanın iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Cem Saklıca ise Nazilli Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hukuk camiasında tenzili rütbe olarak görülen bu atamalardan sonra görevlendirilecek yeni heyetin davayı en fazla iki duruşmada karara bağlaması bekleniyor.

KARAR ÇIKACAK MI?

9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın 5. celsesinde, tutuklu sanıklar tekrar savunmalarını yapacak. 4. Duruşması 17 Temmuz tarihinde görülen davadan yaklaşık 9 gün sonra Hâkimler Ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 25/07/2018 Tarihli Ve 1000 Sayılı Adlî Yargı Kararnamesi ile davanın iddianamesini hazırlayan Cem Saklıca ve Mahkeme Başkanı Murat Çolak başka illere atanmıştı. Davanın bugün görülecek duruşmasında karar çıkıp çıkmayacağı merak konusu.

TERÖRÜ FİNANSE EDİYORLARDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında hazırlanan 628 sayfalık iddianamede, sanıkların birçok alanda kurulan 51 şirketin gelirlerinin büyük bölümünü kayıt altına alınmadan muhasebeleştirilerek örgüte aktardığı belirtilerek, "silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

İDDİANAMEDEN

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan 628 sayfalık iddianamede, Naksan Holding bünyesinde 51 şirketin bulunduğu, yapılan inceleme sonucunda bu şirketlerin FETÖ/PDY terör örgütünün sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve örgüte ait bir iktisadi işletme olduğu belirtildi. Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli yerlerindeki iş yeri, konut, iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 2 milyon lirayı başka bir hesaba aktardığına işaret edilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisine yer verildi. İddianamede ayrıca, holdingin yöneticilerinden tutuklu sanık Taner Nakıboğlu’nun, örgütün sözde "bölge abisi" firari sanık Mehmet Kocatürk ile sık sık toplantılar yaptığı ve il mütevelli heyetinde bulunduğu aktarıldı.

 

Kaynak: Haber342
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?