USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nakıboğlu davasında önemli gelişme…

Örgüt yöneticiliğinden değil, örgüt üyeliğinden…

Nakıboğlu davasında önemli gelişme…
17-07-2018 18:50
Google News
Nakıboğlu davasında, Cumhuriyet Savcısı Cem Saklıca’nın tutuklu sanıkların örgüt yöneticiliğinden cezalandırılmaları yönündeki talebine rağmen, Mahkeme Başkanı, sanıklardan şok bir talepte bulundu. Mahkeme Başkanı, Cahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar’ın örgüt yöneticiliğinden, örgüt üyeliğine düşürülmesi ihtimaline yönelik olarak ek savunma talep etti. Mahkeme Başkanı, ayrıca tutuksuz sanık Emre Nakıboğlu’nun da etkin pişmanlıktan faydalanma ihtimaline yönelik ek savunma istedi.

 

Bu gelişme, sanıkların örgüt yöneticiliğinden değil, örgüt üyeliğinden ceza alabilecekleri yönünde değerlendirildi.

 

Cahit Nakiboğlu savunmasında "Ben hiç bir silahli terör örgütüne üye olmadım. Etkin pişmanlıktan verdiğim ifade lehime değerlendirilmesini istiyorum. Cumhuriyet savcısında verdigim ifade şöyle. Ben FETÖ üyesi olmadım. Bu örgütle ilgili dernek vakıf vs. üyeligim bulunmamaktadır. Kapatılan HÜRSİAD adlı dernekte pasif üyeligim vardır. Haberim olmadan üye yapmışlar. Üyeliğinde hiç bir imzam başvurum yoktur. Bu dernek başkanı 1.5 yıl önce tahliye edildi. Hiç birinde üyeligim yoktur. Bank Asya’da hesabım yoktur. Banka kayıtlarında sabittir. Ortağı olduğum Naksan Holding şirketlerinde örgüte maddi menfaat sağlamadık. Ne yatımız var, ne uçağımız var. Kazancimizi hep işimize yatırdık. Şirketimiz 24/07/2016’dan beri TMSF tarafından yönetiliyor. O kadar kötü yönetildi ki. İSO 500’de 82. Olan firmamız 2016 yılında 209. Sırada. 2017 yılında ise 230. Sıraya geriledi. Umre suçlamasında tur şirketinin bizle ilgilisi olmadığı belli oldu. Ben 2012 yılında gittim umreye. Başımıza gelen 2012 yılında FETÖ imami Mehmet Kocatürk’ü odamdan koyduktan sonra geldi. Kumpas içine düştük. Bizi bitirdiler. Gözümde bişey kalmadı. Her sene 6 ayda bir defterlerimiz incelendi. Ben 38 yıldır Ticaret ve Sanayi Odasında aralıksız meclis üyeliğine seçildim. Sayın Cumhurbaşkanımız 2003 5 Mayısta "Nakıboğlu bu işi sen yaparsın" dedi. 13 yıl yaptım. "OSBÜK başkanı olacaksın" dedi. 40 tane okul yaptık. 24 Martta Külliyedeydim. Saat 11.00 da girdim. 13.10 geçe çıktım. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan şahittir. Ondan sonra Sümeyye Erdoğan’ın nikahına davet edildik, gittik. Başıma gelen Antep Karasıdır. Ben Hiç bir örgüt toplantısında bulunmadım. Diyen varsa idam edin beni. Ben ölsem bundan daha iyi. Torunlarımın yüzüne bakamıyorum. Silahlı terör örgütü üyesiymişim. En büyük yemin neyse yemin etmeye hazırım. Içeride çok kötüyüm. Ben ölürsem sizde üzülürsünüz" ifadelerini kullandı.  

 

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, ilk olarak Cumhuriyet savcısı Cem Saklıca mütalaasını verdi. Savcı, bir önceki esas hakkındaki mütalaası gereğince tutuklu sanıkların tutukluk hallerinin devamını istedi.

 

Duruşmada daha sonra, sanıklara Savcı’nın mütalaasına karşı son sözleri soruldu.

 

Cahit Nakıboğlu ve Taner Nakıboğlu’nun yargılandığı duruşmada, gizli Tanık Lale’nin ardından, Gizli Tanık Yeşil dinlendi. Yeşil, Organize Sanayi Bölgesi’nde, farklı fabrikalarda çok kez cemaat sohbetleri yapıldığını ve bu toplantılara Nakıboğlu ailesinden birilerinin katıldığını açıkladı.

 

Mahkeme duruşmaya saat 14.30’a kadar ara verdi…

 

Cahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu ve diğer sanıkların yargılandığı davanın 4.duruşması yapıldı. 

Tutuklu sanıklar Cahit Nakıboğlu Taner Nakıboğlu Murat Zar ve Cihan Dağcı’ını n hazır bulunduğu duruşmada gizli tanık Lale ifade verdi. 

Lale ifadesinde Gaziantep’te herkesin Nakıboğlu ailesinin Fetullah Gülen cemaatinin önde gelen üyesi olduğunu bildiğini belirtti. 

Lale, “Geneyik bölgesinde 1-2 kuruştan milyonlarca arazi alındı. Arası iyi olunan belediyeler kullanılarak imar değişikliği yapıldı ve büyük rant elde edildi’ dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?