USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nakıboğlu ailesi hakim karşısına çıkıyor

FETÖ’nün finans yapılanmasının en önemli halkalarından birisi olarak gösterilen Nakıboğlu ailesinin yargılanmasına bugün başlıyor. 657 sayfalık iddianamesi bulunan dosyada 25 sanık, 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Nakıboğlu ailesi hakim karşısına çıkıyor
07-11-2017 09:37
Google News
FETÖ’nün finans yapılanmasının en önemli halkalarından birisi olarak gösterilen Nakıboğlu ailesinin yargılanmasına bugün başlıyor. 657 sayfalık iddianamesi bulunan dosyada 25 sanık, 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Duruşmada gözler tutuklu Cahit Nakıboğlu ve Taner Nakıboğlu’nun vereceği ifadeler de olacak.

Gaziantep’te FETÖ’nün en önemli yargılanması başlıyor. Cahit Nakıboğl ve Taner Nakıboğlu aralarında bulunduğu 25 sanık bugün ilk kez mahkemeye çıkacaklar. Sanıklar, FETÖ’nün “para kasası” olmakla suçlanıyor.

1 yılda iddianame hazırlandı

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’de FETÖ’nün en önemli finans kuruluşları arasında gösterilen Nakıboğlu ailesi, yıllarca FETÖ’ye para aktardı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, ailenin sahibi olduğu Naksan Holding’e el konulurken, şirketin ortakları, üst düzey yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Naksan Holding bünyesindeki 51 şirket aracılığıyla holdingin içinin boşaltıldığı tespit edilirken, dosyanın hazırlanması 1 yıl sürdü.

9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde…

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal koordinasyonunda, Terör ve  Organize Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY’nin bölgedeki sözde "para  kasası"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yaklaşık bir yıl önce kayyum  atanan Naksan Holding’in ortak ve yöneticisi 25 sanığın, "silahlı terör örgütü  yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin  önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini  aklama ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep  edilen iddianamenin, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından ilk duruşma bugün yapılacak.

İlk kez hakim karşısında

Yıllarca Gaziantep OSB Başkanlığı’da yapan Cahi Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu, halen H tipi cezaevinde yatarlarken, 15 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkacaklar. Dosyada, Cahit ve Taner Nakıboğlu’nun yanı sıra, tutuklu Cihan Dağcı, firari Osman Nakıboğlu ve 25 sanığa farklı cezalar isteniyor.

MASAK araştırdı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve vergi müfettişleri bilirkişi  raporlarının da yer aldığı 628 sayfalık iddianamede, sanıkların nasıl para kaçırdıkları ayrıntımı şekilde yer alıyor.  Naksan Holding bünyesinde 51 şirketin bulunduğu, yapılan inceleme  sonucunda bu şirketlerin FETÖ/PDY terör örgütünün sermayesi ile ticari alanda  faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve tamamen FETÖ/PDY terör örgütüne ait  bir  iktisadi  işletme olduğu belirtilen iddianamede, Taner Nakıboğlu’nun örgütün  sözde "bölge abisi" firari sanık Mehmet Kocatürk ile sık sık toplantılar yaptığı  ve il mütevelli heyetinde bulunduğu kaydedildi.

Taner Nakıboğlu “Süper abi…”

FETÖ’nün kentteki sözde yöneticileri tarafından "süper abi" diye hitap  edilen Taner Nakıboğlu’nun, ismi örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından verilen  ve mütevelli heyeti başkanı olduğu Zirve Üniversitesinde, holdinge kayyum  atanması ihtimali üzerine, ekonomi, maliye ve hukuk bölümlerinden  akademisyenlerle "hileli iflas" toplantıları yaptığı ifade edilen iddianamede,  Nakıboğlu’nun böylelikle kamuoyunda holdingin kayyum heyetince zarara uğratıldığı  algısı oluşturmayı hedeflediği aktarıldı.

FETÖ elebaşının, Nakıboğlu’nun evinde kalmış…

İddianamede, İstanbul’da faaliyet gösteren örgütü ait bir firmanın  yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Abdullah Nakıboğlu’nun bir yıl önce mal  varlığını satarak, örgütün talimatı doğrultusunda Afrika’daki bir ülkeye  aktardığı ve bu ülkede örgütün mali-finans ihtiyacının karşılanmasında önemli rol  oynadığı belirtildi. Nakıboğlu ailesinin fertlerinin, Gaziantep’teki FETÖ/PDY ile iltisakı  nedeniyle kapatılan bazı derneklerin yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü veya  yönetiminde yer aldığı kaydedilen iddianamede, 1998 yılında hakkında yakalama  kararı çıkarılan terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in, Suriye üzerinden  Gaziantep’e geldiği ve Nakıboğlu ailesinin evinde kaldığı ifade edildi.

Neler söyleyecekler?

25 sanıklı duruşmada, gözler Cahit Nakıboğlu ve Taner Nakıboğlu’un üzerinde olacak. Bir süredir rahatsız olduğu konuşulan Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu’nun ifadelerinde neler söyleyeceği merakla bekleniyor. Bir dönem Gaziantep’in en önemli iş adamları arasında yer alan baba-oğul Nakıboğlu’nun verecekleri ifadeler, Gaziantep gündemini uzun süre meşgul edebilir…
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?