USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mütabakada varıldı: Gür, olmayacak gibi..!

Şamil Tayyar’ın ’kriptolu paralelci’ olduğunu iddia ettiği GAÜN Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Gür konusunda önemli gelişmeler yaşandı.

Mütabakada varıldı: Gür, olmayacak gibi..!
21-07-2016 14:30
Google News
Ak Parti Gaziantep milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YÖK’e mektup yazarak, “Ali Gür’ün rektör olmasını istemiyoruz” talebinde bulundu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, GAÜN Rektör adayı Prof. Dr. Ali Gür ile eşi Akit Gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz Gür’ün, kriptolu paralelci olduğunu iddia etmişti. Tayyar’ın bu çıkışının ardından, Ak Parti’nin Gaziantep’teki önemli isimleri rektörlük seçimi için önemli bir karar aldı.


ORTAK MUTABAKAT



Edinilen bilgiye göre, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül, Şamil Tayyar, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Abdulkadir Yüksel ve Mehmet Erdoğan Gaziantep Üniversitesi’nde yeni rektörlük seçiminde izlenecek yol haritasını görüştü.  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin de görüşü alındıktan sonra, hep birlikte Ali Gür’ün rektör olarak atanmaması konusunda görüş birliğine varıldı.


CUMHURBAŞKANI VE YÖK’E BİLDİRİLDİ



Ak Parti’nin önemli isimlerinin aldıkları ortak karar, GAÜN’ün yeni rektörünü belirleyecek olan YÖK ve Cumhurbaşkanlığına bizzat gönderildi. Her iki kuruma gönderilen bilgide, Ali Gür ile eşi Mehtap Yılmaz Gür’ün, kriptolu paralelci oldukları, Gaziantep’te rektör olmasının GAÜN için çok sıkıntılı bir sürece neden olabileceğine dikkat çekildi. Milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanı ve ilçe başkanlarının bu konuda ortak mutabakata varmasının ardından, Ali Gür’ün Gaziantep Üniversitesi’ne rektör olarak atanması ihtimalinin kalmadığı ifade ediliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?