USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mülteci kadınları topluma kazandıracak anlamlı proje

Mozaik Kültür Eğitim Gençlik ve Doğa Derneği’nin yürüttüğü proje, Avrupa’daki özellikle 20-64 yaş arası daha az imkanlara sahip göçmen kadınların anahtar becerilerinin seviyesini artırarak ve böylece onları toplumun ve iş piyasasının ihtiyacına daha uyumlu hale getirerek onların istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlıyor.

Mülteci kadınları topluma kazandıracak anlamlı proje
20-06-2016 15:22
Google News
Mozaik Kültür Eğitim Gençlik ve Doğa Derneği’nin Slovenya, Hırvatistan , İtalya ve Fransa ortaklığında Gaziantep’te Eylül 2014’ten bu yana iki yıldır yürütmekte olduğu “I’m an Active Member of Multinational Society ( Çok Uluslu Toplumun Aktif bir Üyesiyim )” adlı AB Erasmus+ Programı kapsamında finanse edilen Yetişkin Eğitimi alanında Stratejik Ortaklık projesinde sona gelindi.

Projenin, dezavantajlı grupların hayat boyu öğrenme programları, kariyer rehberliği ve danışmanlığında yer almak için olanak sağladığını belirten Mozaik Kültür Eğitim Gençlik ve Doğa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serap Keskin, “Projenin amacı dezavantajlı grupların yerel, bölgesel, ulusal, AB ve uluslararası sosyal entegresyon sürecinde yeni bir program sağlayarak eğitim talebini artırmaktır. Proje 2020 Avrupa Stratejisi, AB eğitim ve eğitmenlik stratejisi, açlık ve sosyal dışlanmaya karşı Avrupa Platformu, Erasmus+ Programı, vb.gibi farklı stratejik dökümanlarda listelenen asıl Avrupa önceliklerinin ana kazanımlarına yönelik hedefler doğrultusunda çalışmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda Mozaik Kültür Derneği olarak Slovenya’da yerleşik koordinatör kurum LUNG ev sahipliğinde düzenlenen eğitmen eğitiminin ardından ilimizde projenin pilot uygulamasını başlattık ve başvuranlar arasından seçilen 17 Suriyeli mülteci kadına Türkçe öğretimi, bilgisayar teknolojisi eğitimi, CV hazırlama, yerel toplumun iş piyasasına yönelik bilgilendirme eğitimi, yaşadıkları ülkenin kültür, gelenek, değer ve sistemleri hakkında bilgilendirme vb. gibi toplamda 80 saatlik ve 7 modülden oluşan bir eğitim kursu düzenledik. Ancak ihtiyaç ve talepler doğrultusunda eğitimin süresini uzatarak Türkçe öğretimi ağırlıklı olmakla beraber 140 saatlik bir eğitim verdik” dedi.

’"


GAÜN İLE ORTAKLIK



GAÜN’den alınan desteğe de değinen Keskin, “Yaklaşık 5 ay süren eğitimin ardından Suriyeli katılımcılarımız Gaziantep Üniversitesi’nin desteği ve ortaklığıyla üniversitenin çeşitli birimlerinde (İlahiyat Fakültesi, Uluslar arası Öğrenci Ofisi, Erasmus ofisi, Liberty Corner vb) 40 saatlik iş gözlemleme ve gönüllü çalışmalar yapmak üzere stajlarını gerçekleştirmeye başladılar” diye konuştu.

’"


BAKAN YARDIMCISI ZİYARET ETTİ



Mozaik Kültür Eğitim Gençlik ve Doğa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serap Keskin sonlara gelinen anlamlı projeyi ve dernek olarak yürüttükleri faaliyetler ile ilgili şunları söyledi: “Yagınlaştırma faaliyetlerimiz kapsamında projemiz ve derneğimiz hakkında bilgi almak için Sayın AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin derneğimize ziyarette bulundu. Suriyeli katılımcılarımızla tanışarak sohbet etti. Ardından, 16 Mart 2016 tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirilen Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ve AB eski bakanı ve baş müzakereci sayın Volkan Bozkır, AB Bakan Yardımcısı Sayın Ali Şahin ve Türkiye Ulusal Ajansı başkanı Mesut Kamiloğlu’nun ve yereldeki yetkililerin ve birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı “ Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci, Sivil Toplumla Diyalog” toplantısına projemiz hakkında bilgilendirme yapmak üzere konuşmacı olarak davet edildik ve projemizden , bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan bahsettik. Geçtiğimiz hafta, Novotel’de yine yerel sivil toplum kuruluşları yetkilileri, uluslararası insani yardım kuruluşları çalışanları ,yerel halk, basın temsilcileri ve pilot uygula kapsamında düzenlediğimiz eğitim kursuna katılan Suriyeli kadın katılımcılarımız ve ailelerinin yer aldığı bir konferans ve sertifika töreni düzenledik. Konferansın ardından derneğimiz üye ve yöneticilerinin de içinde bulunduğu Mozaik Kültür Müzik grubu olarak Türkçe, Arapça başta olmak üzere çok dilli bir müzik dinletisi sunduk."

’"


EYLÜL 2016’DA TAMAMLANACAK



Keskin, sözlerini şöyle noktaladı: “Projemizin fikri çıktıları olarak yayınlayacağımız entegresyon temalı kitapçık ve rehberin basımın ardından ilimizdeki çeşitli resmi ve sivil toplum kuruluşlarına ulaştırmayı planlıyoruz. Ve böylece iki yıldır yürütmekte olduğumuz “I’mActive+” projemiz Eylül 2016’da tamamlanacaktır.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?