USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Metronun arkasına keşif kararı...

Metro’nun arkasında, yeşil alanların yüksek yoğunluklu konut ve ticaret alanına dönüştürülmesiyle ilgili yapılan imar plan revizyonunu mahkemeye götüren CHP eski il başkanı Nesrin Ulutaş, mahkemenin keşif kararı verdiğini söyledi.

Metronun arkasına keşif kararı...
03-12-2016 10:17
Google News
Büyükşehir Belediye meclisinde, Metro’nun arkasında, yeşil alanların yüksek yoğunluklu konut ve ticaret alanına dönüştürülmesiyle ilgili yapılan imar plan revizyonunu  mahkemeye götüren CHP eski il başkanı Nesrin Ulutaş, mahkemenin keşif kararı verdiğini söyledi.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI İSTEDİN


Nesrin Ulutaş, Osmangazi Mahallesi’ndeki imar plan revizyonuna Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Zeynel Güçyetmez ve kendisinin dava açtığını belirtti. İnşaatların yükselmesi halinde bu sefer telafisi imkansız zararlar oluşacağı gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasını istediğini belirten Ulutaş, mahkemenin 15 Aralık’ta bu alanda keşif kararı aldığını belirtti.

HALKIN TOPLANMA YERİ


Çukurova ve Mersin Üniversitesi’nden profesörlerin gelerek burada keşif yapacağını ve bilirkişi raporu hazırlayarak mahkemeye sunacağını söyleyen Ulutaş, "Bilindiği gibi Metro’nun bulunduğu bölge 100 Yıl Atatürk Kültür parkının bir parçası. Burada 15-20 katlı konut yapılacak. Burası Sof dağından gelen hava koridonunun olduğu yer. Aynı zamanda savaş ve doğal afet durumunda halkın toplanma ve sahra hastanesinin kurulacağı bir alan" dedi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTACAK


15-20 katlı imar revizyonunun kabul edilmesi halinde zaten keşmekeş olan şehir trafiğinin daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşeceğini dile getiren Ulutaş, "Çünkü burada 15-20 katlı binaların yapılması halinde nüfus yoğunluğu artacak, dolayısıyla trafik yoğunluğu daha da artacak. Mevcut trafik zaten içinden çıkılmaz bir halde, daha da Arap saçına dönecek" diye konuştu.

Kaynak: Gaziantep27
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?