USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meteoroloji'den 4 bölge için sağanak uyarısı

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun cenup ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, (Şanlıurfa hariç) Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve felek patırtılı sağanak bekleniyor.

Meteoroloji'den 4 bölge için sağanak uyarısı
23-09-2021 20:57
Google News
Hava sıcaklıklarının ülke genelinde ferda zaman normallerinin altında seyretmeye bitmeme etmesi ve Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun lodos ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, (Şanlıurfa hariç) Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve âlem patırtılı sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, ülkenin kuzey, iç ve şark kesimlerinin modüler ve toprak arsa aşırı bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun lodos ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, (Şanlıurfa hariç) Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve âlem patırtılı sağanak, gayrı sahaların az bulutlanmış ve açıkça geçeceği kestirim ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla alengir rahmet ve toprak arsa kar biçiminde olması muhtemel yağışların, Hatay, Ordu, Muş, Ağrı ve Bitlis çevreleri ile Erzurum'un güney, Van'ın şimal ve batısında domestik adına çıpa olması öngörüldüğünden, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, bereket acilen çıpa rüzgar, iç kesimlerde domestik kırcı yağışı denli olumsuzluklara için tetik ve müdebbir olunması gerekiyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde ferda zaman normallerinin altında seyretmeye bitmeme etmesi bekleniyor.

Rüzgarın çoğu kez kuzeyli, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da lodos ve güneybatı yönlerden hafif, açıklık esna itidalli kuvvette, Güney Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde şimal yönlerden çıpa (40-70 kilometre/saat), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda lodos ve güneybatı yönlerden çıpa ve toprak arsa sıkıntı biçiminde (50-80 kilometre/saat) eseceği kestirim ediliyor.

Bu nedenle dikme ve kazık devrilmesi, bina uçması ve ulaşımda aksamalar denli olumsuzluklara için tetik ve müdebbir olunması istendi.

Ayrıca, bu akşam saatlerinden başlayarak, piyasa sabahleyin saatlerine denli tarımsal faaliyetlerin bitmeme etmiş olduğu Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da ferah tarımsal giysi hadisesi beklendiğinden, ilkin üreticiler kazanmak az daha ilgililerin ve vatandaşların tetik ve müdebbir olmaları önerildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?