USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MESPA Türkiye’nin en yenilikçi firması

MESPA’nın 2 yıllık AR-GE çalışması sonucunda dünyada ilk defa Gaziantep’te üretimi yapılan Vertical Dikey Doğum Koltuğu projesi ödüllere doymuyor. 3 yıldır sayısız ödüle layık görülen Vertical Dikey Doğum Koltuğu projesi son olarak 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde Yılın İnovatif KOBİ Ödülünü aldı.

MESPA Türkiye’nin en yenilikçi firması
05-03-2018 17:35
Google News
MESPA’nın 2 yıllık AR-GE çalışması sonucunda dünyada ilk defa Gaziantep’te üretimi yapılan Vertical Dikey Doğum Koltuğu projesi ödüllere doymuyor. 3 yıldır sayısız ödüle layık görülen Vertical Dikey Doğum Koltuğu projesi son olarak 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde Yılın İnovatif KOBİ Ödülünü aldı.Sağlık sektörünün lider kuruluşlarından birisi olan MESPA Sağlık Malzemeleri aldığı ödüllerle Gaziantep’in gururu olmaya devam ediyor. MESPA son olarak 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde Yılın İnovatif KOBİ Ödülünü alarak başarısını taçlandırdı.  MESPA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Polat ödülünü Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden aldı.

’"

Buluş ve inovasyon etkinliği konusunda ülkemizin markalaşmasına katkı sağlayan MESPA Türkiye ve Gaziantep’i uluslararası arenada başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşıyor.

Doğum sürecinde annenin, bebeğin ve doktorların ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamak, doğal doğumu desteklemek ve yaygınlaştırmak için dikey doğum yönteminden esinlenilerek 2 yıllık bir çalışma sonucu geliştirilen Vertical Dikey Doğum Koltuğu’nu geliştiren MESPA hayata geçirdiği projeyle ödüllere ambargo koydu.

ÖDÜLÜ BAŞBAKAN YILDIRIM VERDİ

KOSGEB tarafından geleneksel olarak düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreninin 5. sinde, 9 kategoride finale kalan işletmeler arasından birinci seçilenler, ödüllerini Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden aldı.  Gaziantep’te ilklere öncülük eden Mespa Sağlık Malzemeleri, 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni’nde Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri Ana Kategorisinde İnovatif dalında tek ödül alan firma oldu. Ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Polat Başbakan Binali Yıldırım’dan aldı.

MESPA’YA BİR ÖDÜL DAHA

“5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni”, Başbakan Binali Yıldırım’ın himayesinde,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde KOSGEB’in Ankara’daki yeni binasında gerçekleştirildi. KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri; Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü, Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri ve Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri kategorilerinde olmak üzere 3 an başlıkta ve 9 kategoride verildi.  Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri ve  Yılın İnovatif KOBİ Ödülü Mespa Sağlık Malzemeleri San. Ve Tic. A.Ş.’ye verildi.

MESPA’DAN 89 ÜLKEYE İHRACAT

Türkiye genelinde birçok büyük finalist firmanın katıldığı törene Başbakan Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, birçok siyasetçi ve işadamı katıldı.  Dikey Doğum Koltuğu projesiyle ödül alan MESPA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Polat,  “MESPA, kurulduğu günden bu yana AR-GE ve inovasyona çok önem veren bir kuruluştur. Firmamız, bugün 89 ülkeye ihracat yapan, ülkemize katma değer sağlayan, sektöründe lider, global bir marka haline gelmiştir” dedi.

’"

MESPA DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Ürün hakkında bilgi veren Mespa Sağlık Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Polat, "Bugüne kadar anneye, bebeğe ve doktora konfor sağlayacak bir ürün ne yazık ki yoktu. Biz de bu sorundan yola çıkarak Vertical dikey doğum koltuğunu ürettik. Bu ürün Türkiye’de hatta dünyada bir ilk. Ürünün bir referansı olmadığı için ergonomi prototip üretimi ve test süreçleri uzun ve meşakkatli geçti. Ürünümüzde fonksiyonel özellikler ön planda" dedi. 

2 YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞI

Dikey doğum koltuğunun 2 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından ortaya çıktığını anlatan Polat, "Şirket olarak doğum yatakları konusunda ciddi bir altyapı ve tecrübeye sahibiz. Doğum yatakları imalatında bilinen isimler arasındayız. Türkiye’de ilk doğum yatağını biz ürettik" diye konuştu.

KOLTUĞUN MASAJ YAPMA ÖZELLİĞİ VAR

Polat, "Koltukta, sırt dik konumda oluyor. Isıtıcı modülle de vücut ısısı korunuyor. Aynı zamanda koltuğun masaj yapma özelliği de var. Tüm bunlarla birlikte ürünle bebeğin doğum kanalında ilerlemesi kolaylaşarak gereksiz doğum kesiklerinin ve ağrılarının önüne de geçiliyor" ifadelerini kullandı.

TEKNİK SERVİS VE BAKIM HİZMETİ

Vertical’ın plastik aksamları için bakteri üretmeyen özel materyaller kullanıldığına dikkat çeken Polat, "Oturma bölümündeki materyal için de su bazlı özel üretim poliüretan malzeme seçildi. Bu madde doğada çözülebiliyor ve çevre kirliliğine neden olmuyor. Bu üründe hijyen ön planda. Üründeki bazı bölgelerde de paslanmaz çelik malzeme kullanmayı tercih ettik. Söz konusu malzemelerin temizlenmesi de çok kolay" dedi. Ürün hastaneye ya da yetkiliye teslim edildikten sonra Mespa sağlık uzmanları tarafından ürünün özellikleri hakkında eğitim verildiğini söyleyen Polat, teknik servis ve bakım onarım hizmeti de sağlandığını belirtti.

"60’A YAKIN ÜLKEDE ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ"

Şirketlerinin faaliyetlerine 1996 yılında başladığını anlatan Polat, hasta yatakları, sedyeler ve medikal arabaların aralarında bulunduğu 200’ün üzerinde ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Çalışmalarını 60’a yakın ülkede de çözüm ortağı olarak yürüttüklerini aktaran Polat, hastane ekipmanı üretiminde öncü bir kuruluş olduklarını vurguladı.

ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

Dikey doğum koltuğunun özellikle anne ve bebeğin rahatlığından yola çıkarak tasarlandığı belirtiliyor. Türkiye’de ve dünyada benzeri bulunmadığı savunulan ürün ile doğumun daha rahat gerçekleşmesi hedefl eniyor. Annenin dikey duruşuna ve squat pozisyonuna imkan veren koltuk, pelvisi kolaylıkla esneteceğinden kesik riskinin de azaltılması planlanıyor. Dikey doğum koltuğu ağrıları azaltmayı ve doğum sürecini hızlandırmayı hedefliyor

BAŞBAKAN’DAN MESPA’YA ÖVGÜ

5.KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni’nde konuşan Başbakan Yıldırım, ‘’kim ne derse desin‘’ Türkiye’nin kalkınmasının özel sektör gücüyle olduğunu belirtti. Yıldırım, konuşmasında ödül alan MESPA’dan da övgüyle bahsetti. Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: “ "Bizim başarı hikayemizle, sizlerin başarı hikayesi aynıdır. Türkiye’nin KOBİ’leri büyüyor, ilerliyor, Türkiye de ilerliyor. Biz bu ilerlemeyi KOBİ’lerle birlikte başardık. Bugün MESPA dünyada bir ilki gerçekleştirerek ’'Vertical Dikey Doğum Koltuğu” proıejesini hayata geçirdi. Bizler artık dünya ile yarışıyoruz. Batıdaki birçok firmanın yapamadığını Türk firmamız MESPA yapıyor. 100’e yakın ülkeye ihracat yapıyor. Hükümet olarak öncelikli hedeflerimizden biri girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak. Hamdolsun bugüne kadar bütün kötümser senaryoları bir bir boşa çıkardık ve bugünlere geldik. Hiçbir mesele bizim için tek bir gündem maddesi olmuyor, bizi rehin almıyor. Hiçbir konuyu hafife almadan, çözüm bekleyen hiçbir sorunu savsaklamadan hayatın her alanında üretmeye, üreticiye desteğe gayret gösteriyoruz. Toplum güçlü olmadan devlet güçlü olmaz. Esnaf, tüccar, yatırımcı kendisini güçlü hissetmeli ki ülkemizin geleceği güvende olsun." ifadesini kullandı. Yıldırım, beş yıldan bu yana bu ödüllerin verildiğini belirterek, "Ödül iyi bir şey. Neden iyi bir şey? Takdir edilmek güzeldir. Bizim tenkitte çok cömert, takdirde cimri bir anlayışımız var. En ufak şeyi tenkit ederiz, yerden yere vururuz ama başarıları, kazanımları takdir etmeden aynı cömertliği gösteremeyiz." ifadesini kullandı.

44 GİRİŞİMCİYE ÖDÜL

 Yıldırım, değerlendirmeler sonucunda 44 girişimciye ödül verildiğini belirterek, ödül alan işletmeleri tebrik etti. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ödülü bugün alamayanlar yarın mutlaka alacak. Burada olmayan binlerce KOBİ de alın teri ve akıl teri dökerek ülkenin kalkınması için gayret gösteriyor. Taş üstüne taş koyan başımızın tacıdır. Vatandaşımıza iş, aş kapısı açan bütün işletmeler, bizim için en kutsal, en güzel görev icra ediyorlar. KOSGEB’in yeni binası inşallah güzel hizmetlere vesile olur. Yeni binası, yeni başkanı, genç dinamik bakanı ile KOBİ’lerimiz güzel hizmetlerini ülkemiz için yapmaya devam edecek. Binalar yeni olabilir. Binaların yeniliği, güzelliği yapılan işlere yansıdığı zaman güzel olur. Benim geçmişten gelen tecrübem, binalar güzelleştikçe konforları arttıkça memleketin ekonomisine katkıları azalıyor. Büyük başarılar, mucizeler, imkanların dar ve kıt olduğu şartlarda gerçekleşir. İmkanlar iyileştiği zaman maalesef azim de azalıyor, büyük hedefler daha kısa vadeli beklentilere dönüşüyor. Onun için ümit ederim bu bina da bu olmaz. Başkana da söyledim. Dışarıda olacaksın, binada az bulunacaksınız. Üreten, alın ve akıl teri döken insanlarımızın yanında olacaksınız. İşin gerçek sıkıntısını yaşayanları bulup onlardan aldığımız öğütlerle çözüm üreteceksiniz." Yıldırım, ödül törenindeki konuşmasının ardından, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile ödüle layık görülen girişimcilere ödüllerini takdim etti.

MESPA’NIN ALDIĞI ÖDÜLLER

Mespa Sağlık A.Ş ve Opr. Dr. Ayşe Duman işbirliği ile 2 yıllık bir çalışmanın emeği olan ‘Vertical Dikey Doğum Koltuğu’ Güney Kore’de düzenlenen Dünya Buluş Fuarında Ülkemizi temsil etti. Türk Standartları Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen buluş fuarına ülkemizden 3 ürün katıldı ve bunlardan birisi de ‘Vertical Dikey Doğum Koltuğu’ oldu. 15-18 Mayıs 2015 tarihinde Güney Kore’de düzenlenen 8. Kore Uluslararası Dünya Buluş Fuarında ‘’Vertical Dikey Doğum Koltuğu’’ Altın madalyaya layık görülerek firmamızı ve ülkemizi gururlandırdı.

GSO Tarafından Özel Sanko Okulları’nda düzenlenen ‘’2015 Gaziantep’in Yıldızları’’ ödül Töreninde  firmamız MESPA SAĞLIK A.Ş üç ayrı kategoride ödül aldı. Daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde TEPAV ve AllWorld NetWork işbirliğinde yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasına girerek Gaziantep’i onurlandıran firmamız Mespa Sağlık A.Ş bu defa kendi şehrinde ödüllendirildi. TÜBİTAK destekli Fonksiyonel Doğumu Kolaylaştıran Doğum Koltuğu Vertical -  ile Ar-ge ödülü.

En Fazla Faydalı Model başvurusu yaparak - Faydalı Model ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması olarak, gecede 3 ayrı ödüle layık görüldü.

Mart 2016 tarihinde 24 ülkeden 324 katılımcı ile gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda sergilenen VERTICAL Dikey Doğum Koltuğu iki ödül birden alarak geceye damga vurdu. 5 Mart 2016 akşamı İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen ödül töreninde Mespa A.Ş. doğumda devrim niteliği taşıyan buluşu VERTICAL ile Altın Madalya’ya layık görüldü.  Bir ödül de Londra merkezli Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) tarafından verilen VERTICAL “En İyi Yerli Buluş” unvanını kazandı.

2016 yılında  Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliğinde Narkoz Haberin düzenlemiş olduğu 2.Sağlık Ödülleri Töreninde ; MESPA’nın yepyeni ürünü ’'Vertical Dikey Doğum Koltuğuna’' Yılın İnovasyon Ödülü verildi. ‘’2016 Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’nde en fazla patent başvurusu yapan firmalar kategorisinde alınan ödül. 

MESPA GAGİAD X. Ödül Törenin’de “Girişimci Dalında Ödül”e layık görüldü. Ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Polat aldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?