USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten büyüme rakamları açıklaması!

Gaziantep Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, açıklanan ilk çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "2018 yılı ilk çeyreğinde büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşmiştir” dedi.

Mehmet Şimşek’ten büyüme rakamları açıklaması!
11-06-2018 14:20
Google News
TÜİK tarafından açıklanan büyüme verilerine ilişkin olarak hükümet kanadından ve sanayicilerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşke, %7.4’lük büyümenin iç talep kaynaklı gerçekleştiğinin altını çizdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) büyümesinin de bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 oranında gerçekleştiğini anlatan Şimşek “Bu gerçekleşmeyle 2018 yılı ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi; OECD, Avrupa Birliği ve G20 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında yer aldı. 2018 yılı ilk çeyreğinde büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşmiştir. Makine teçhizat yatırımlarının aynı dönemde reel olarak yüzde 7 artması önümüzdeki dönem büyümesi için cesaret vericidir” dedi.

İstihdamı desteklemeye yönelik politikalarla son 10 yılda 8.8 milyon kişininsahibi yapıldığını öne süren Şimşek, son açıklanan verilere göre çalışanların katma değer içindeki payının da birinci çeyrek itibarıyla yüzde 37.8’e yükseldiğini ifade etti ve ekledi: “2018 yılı bütününde büyümenin Orta Vadeli Plan ile uyumlu gerçekleşmesini bekliyoruz. Seçimleri takiben belirsizlikler azalacaktır. Bu dönemde yapısal reformlarımıza hız vererek büyümeyi yüksek patikalarda sürdürülebilir kılacağız.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?