USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Sağlanması İçin 3 Ülkeden İşbirliği

‘Doğru bilgi için yargı ve medya arasındaki iletişim şeffaf ve açık olmalıdır.’

Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Sağlanması İçin 3 Ülkeden İşbirliği
01-09-2015 15:18
Google News
‘Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında Ankara Türkiye Adalet Akademisi’nde yapılan toplantı; Almanya, Hollanda ve Türkiye işbirliği ile yapıldı. Toplantıya, Gaziantep’ten Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt katıldı.

Ankara Türkiye Adalet Akademisi’nde, ‘Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında yapılan toplantıda, gazeteciler ile hakim ve savcılar arasında ‘’Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi’’ ile doğru bilgi sağlanması için tarafların karşılıklı olarak menfaatlerine ve çalışma yöntemlerine ilişkin yeni bir anlayışın etkin olması gerektiğine vurgu yapıldı.



Ayrıca toplantıda; doğru bilgi sağlayabilmek adına yargı ve medya arasındaki iletişimin açık olması gerektiğine değinildi. Adaletin yerine getirilebilmesi için görünür olması gerektiğini ve duruşmaların herkese açık olmasına rağmen vatandaşların, mahkemeleri sık sık ziyaret etmedikleri, yargı ile ilgili düşüncelerinin genellikle medyanın sunduğu haberler ile şekillendiği vurgulandı.



‘Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi’ ile iki yüz yirmi beş hakim ve savcıya basın sözcülüğü eğitimi verilmiş; ayrıca Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, ve İzmir olmak üzere beş pilot ilin adliyesinde medya iletişim bürolarının açılışı yapıldı. 



 



 


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?