USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MEDYA-İŞ’ten GBC’ye ziyaret

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ile Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Sekreteri Sezai Ballı, Gaziantep Basın Cemiyeti’ni ziyaret etti.

MEDYA-İŞ’ten GBC’ye ziyaret
01-06-2017 10:31
Google News
Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) medya çalışanların sendikalaşması için ilk adımı attı. Bağlı bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) yetkilileri ile bir araya gelen GBC yöneticileri üyelik işlemlerini başlattı.

Medya-İş hakkında GBC yöneticilerine ve üyelerine bilgi veren Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Sekreteri Sezai Ballı, “Medya-İş, 2013 yılında en çok sarı basın kartı taşıyan üyeye sahip sendika olmuş ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Kartı Komisyonunda temsil hakkı kazanmıştır” dedi.

HEDEF EN AZ 3 BİN ÜYE

Ballı, “ Medya İşçileri Sendikası, 9 Mart 2012 tarihinde Anadolu Ajansı çalışanları tarafından kurulmuş ve 25 - 26 Ağustos 2012 tarihinde yapılan 1. Olağan Genel Kurul sonucunda Hak-İş ailesine katılmıştır. 2013 Ocak ayı istatistiklerinde 560 üyeyle işkoluna giriş yapan Medya-İş, gün geçtikçe büyümeye devam etmiş ve 2017 Ocak ayı istatistiklerinde 2 bin 328 üyeyle işkolunun en büyüğü olmuştur. Hedefimiz yıl sonuna kadar en az 3 bin üye sayısına ulaşmaktır” ifadelerini kullandı.

TEMSİL HAKKI MEDYA-İŞ’TE

Medya-İş’in, 2013 yılında en çok sarı basın kartı taşıyan üyeye sahip sendika olduğunu ve ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Kartı Komisyonunda temsil hakkı kazandığını ifade eden Ballı, şöyle devam etti: “ Geçen 5 yıl zarfında Anadolu Ajansı’nın yanı sıra Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü, Devlet Malzeme Ofisi Basım işletme Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu ve Marmara Temizlik Hizmetleri Limited Şirketi ile birlikte toplam 5 işyerinde yetkili sendika durumundadır. Medya-İş, ilk günkü azim ve şevk ile örgütlenme çalışmaları sürdürmekte, toplu iş sözleşmelerinde kazandığı haklar ve verdiği mücadele ile başta üye işçiler olmak üzere tüm işçi sınıfının umudu olmuştur.”

GAZİANTEP TGK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Gaziantep’i çok önemsediklerini Gaziantep’te böyle bir projeden dolayı bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Özdemir, “Gaziantep’te çok güçlü bir medya var. Tüm Türkiye bunun farkında. Bizde Medya İşçileri Sendikası’yla (Medya-İş) Gaziantep’i ziyaret edip beraber hareket ettiğimiz sendikaya yeni üyeler kazandırmak istedik” ifadelerini kullandı.

MEDYA İŞÇİLERİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Böylesine değerli kişileri GBC olarak ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. İlimizde çalışan medya işçileri için elimizden geleni yapmaya hazırız. İnşallah bu vesileyle yeni üyeler yaparız. GBC olarak herkese kapımız açık. ”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?