USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MEB 2022 takvimi! İkinci dönem okulların gireceği 9 günlük tatilin tarihleri açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim faaliyetleri, yarıyıl tatili dönüşü 7 Şubat tarihinde yüz yüze olarak başladı. 18 milyon öğrenci 2 haftalık tatilin ardından okullarına kavuşurken diğer tatil tarihleri ise merak konusu oldu. Kış aylarının sona e

MEB 2022 takvimi! İkinci dönem okulların gireceği 9 günlük tatilin tarihleri açıklandı!
16-02-2022 09:43
Google News

MEB 2019 yılında çalışma takviminde değişikliğe giderek öğrencilerin dönem aralarında yoğun tempodan uzaklaşarak dinlenebilmeleri için ara tatil yapılacağını duyurmuştu. Öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk ara tatillerini Kasım ayı içerisinde yaptı. İkinci dönemin başlamasının ardından ara tatil tarihleri, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, çalışma takvimine göre okullarda yapılacak ara tatilin ardından 2 ay daha okullar açık kalırken sonrasında en uzun tatil olan yaz tatili yapılacak. Bakan Mahmut Özer, yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle okulların kapanmayacağı bilgisini paylaştı. Peki ikinci dönem 9 günlük ara tatil ne zaman yapılacak? İşte 2021-2022 MEB çalışma takviminin detayları...

AÖF'ten öğrencilere kritik uyarı! Yapmayanlar bahar yarıyılı sınavlarına katılamayacak!AÖF'ten öğrencilere kritik uyarı! Yapmayanlar bahar yarıyılı sınavlarına katılamayacak!

İkinci Dönem Ara Tatili 9 Gün Sürecek!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvim dikkate alındığında ara tatil 8 Nisan Cuma günü okulların kapanmasıyla başlayacak. 18 Nisan'da okulların açılmasıyla ikinci dönem ara tatili sona erecek. MEB'in açıkladığı tarihlere göre 11-15 Nisan tarihleri arasında uygulanacak ara tatilde öğrenciler hafta sonu dahil olmak üzere  toplam 9 gün boyunca dinlenme fırsatı yakalayacak.

ara tatil kaç gün sürecek

Okullar 17 Haziran'da Kapanacak!

Ara tatilin ardından öğrenciler yaklaşık 2.5 ay boyunca eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü karnelerin alınması ile birlikte sona erecek. Bir sonraki dönemin eğitim öğretim takvimi henüz açıklanmadı. Bu sebeple yaz tatilinin kaç gün süreceği bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz sene okullar 18 Haziran'da kapanmış ve 6 Eylül'de yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamıştı. Öğrenciler yaz tatilinde toplam 90 gün tatil yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapanmayacağına yönelik bir açıklama yaptı. Okulların kapalı olmasının bir çözüm olmadığını vurgulayan Özer, tüm dünya ülkelerinin okulların açık kalması için ciddi bir çaba sarf ettiğinin altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Yarıyıl tatilinde okulların kapalı olduğunu ama vaka sayılarının pik yaptığının üzerinde duran Özer, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda hareket edeceklerinin sinyallerini verdi. Açıklamasının devamında öğrencilerin 11-15 Nisan tarihleri arasında ara tatil yapacaklarını söyleyen Özer, ara tatilin öne çekilmesi veya ertelenmesi gibi bir durumun olmadığını söyleyerek sözlerini noktaladı.

"Tüm Sınıfları Kapalı Olan Okulumuz Bulunmamaktadır"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep ziyaretinde yüz yüze eğitimle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerdiği kriterleri yerine getireceklerini kaydeden Bakan, bu dönemi de yüz yüze eğitim olarak nihayetlendireceklerini vurguladı. Bugün itibarıyla covid salgını ya da teması dolayısıyla tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulun bulunmadığını hatırlatan Özer " Okullarımız her türlü tedbiri alarak bu süreçten de başarılı bir şekilde çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

kapalı sınıf açıklaması

 

Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Takvimini Yayınladı!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren milyonlarca öğrenci 2022 yılında yapılacak sınavlara katılım gösterecek. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi kapsamında LGS'ye, lise 12. sınıf öğrencileri ise üniversiteye sınavı olarak da bilinen YKS oturumlarına katılacak. Aynı zamanda ortaokul ve lise öğrencileri için bursluluk sınavları düzenlenecek. İşte 2022 yılında yapılacak sınavların tarihleri;

Mahmut Özer Müjdeli Haberi Öğretmenler İçin Duyurdu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Dün gece itibarıyla Öğretmenlik Meslek Kanunun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özer, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte uzman öğretmen veya başöğretmen unvanına sahip olanların kanunun sağladığı haklardan yararlanacağını ifade etti. Kanuna göre uzman öğretmen ve başöğretmen unvanına sahip olanların eğitim öğretim tazminatı yükseltiliyor. Uzman öğretmenlere ödenen tazminat yüzde 20'den 60'a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40'tan 120'ye çıkıyor.

öğretmenlik meslek kanunu

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?