USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Masanın dili değişti: Bir yıllık inşaat sürecini seçimle bağdaştıranlar altı aya razı oldu

Deprem bölgesindeki konutların bir yıl içerisinde yapılacak oluşunu sakıncalı bulup eleştiri yağmuruna tutan altılı masa, son günlerde söylem değişikliğine giderek evlerin çok daha kısa sürede bitirileceğini vaat etti.

Masanın dili değişti: Bir yıllık inşaat sürecini seçimle bağdaştıranlar altı aya razı oldu
15-03-2023 17:39
Google News
HABER 7 - ÖZEL

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afetten etkilenen on bir ilimizin bir yıl içerisinde yeniden ıslah edileceği vaadinde bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı birimler tarafından altyapı hazırlıklarına girişilip, inşaat işlemlerinde benimsenecek yol haritası oluşturuldu.

Kritik toplantı sonrası Başkan Erdoğan tek tek açıkladı: Son dakika kararları...Kritik toplantı sonrası Başkan Erdoğan tek tek açıkladı: Son dakika kararları...

Ancak aynı dönemde muhalefet, evlerin bir yılda bitirilecek olmasına dair eleştirilerini dile getirmiş ve 'konut şantajı', 'seçim telaşı' ve 'apar topar ilk kazma' şeklinde argümanların arkasına sığınmıştı.

Yine bir İmamoğlu klasiği: Deprem bölgesinde söz verdi, üç hafta geçti tek kelam etmediYine bir İmamoğlu klasiği: Deprem bölgesinde söz verdi, üç hafta geçti tek kelam etmedi

Türkiye genel seçimlerine iki aydan az bir süre kala bu kez altılı masa ve paydaşları, topyekun dil değişikliğine gitti. Daha önce 'Bir yılda inşaatın bitirilecek olmasını' topa tutanlar, bu kez 'Biz altı ayda yaparız. Hem de bedavaya' vaadiyle öne çıktı.

CHP'li Başkan Aras'ın sünger heykeli mesaisi: 2 yıllık zorlu bir süreçten geçtikCHP'li Başkan Aras'ın sünger heykeli mesaisi: 2 yıllık zorlu bir süreçten geçtik

İşte, daha evvel 'sünger heykelini' iki yılda tamamlayıp 'Bugünden yarına olmuyor bu işler' savunmasını yapan muhalefetin bir ay içerisindeki dönüşümü!

KILIÇDAROĞLU: "SİYASİ RANT PEŞİNE DÜŞTÜLER"

CHP Genel Başkanı ve altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Şubat 2022'de yaptığı bir açıklamada, deprem bölgesindeki inşaat sürecinin bir yıl içerisinde tamamlanacak oluşunu 'siyasi rantla' bağdaştırmıştı. Kılıçdaroğlu, "Yine acılardan siyasi rant devşirmenin, yani yine seçim stratejisinin telaşına düştüler. Onlar konut pazarlama işine düştüler, çünkü dertleri seçim" diye konuşmuştu.

Aynı Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında bu kez 'şantaj' argümanını öne sürerek: "Aslında insanları konut vaadi görüntüsü altında tehdit ediyorlar. ‘Bak, biz gidersek siz bize bir sene daha vermezseniz evsiz, barksız kalırsınız’ diyorlar. Açıkça söylüyorum: Yalan söylüyorlar. En basit insan hakkı olan barınma üzerinden insanımızı tehdit ediyorlar. Yaptıkları bu, çünkü şantajcı bunları" demişti.

İngiliz Economist dergisi: Muhalefet seçime 70 gün kala olabilecek en kötü adayı seçtiİngiliz Economist dergisi: Muhalefet seçime 70 gün kala olabilecek en kötü adayı seçti

AKŞENER: "CİDDİ BİR PARA TOPLADI"

Son toplantı öncesinde masadan kalkıp 72 saat içerisinde yeniden ittifaka dönen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesindeki çalışmaların süratine yönelik, "Benim gezip gördüğüm bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan gerçeklik şu, Sayın Erdoğan bu işin becerilemediğini anladı, uzadığı takdirde daha büyük beceriksizliklerle karşılaşılabileceğini herhalde anladı, ciddi bir para topladı dolayısıyla bazı şeyleri daha hızlı bir şekilde yaparmış gibi bir dili geliştirmek daha kolay" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Partili vekiller kazan kaldırıyor! 'Parti için değil Türkiye için konuşacağız'İYİ Partili vekiller kazan kaldırıyor! "Parti için değil Türkiye için konuşacağız"

BABACAN: "GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, Şubat 2022'deki açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bir yıl' vaadini 'günü kurtarmaya çalışıyorlar' sözleriyle eleştirmişti:

"Sayın Erdoğan ‘1 yılda binaları tamamlayacağım’ derken çadır ihtiyacını kaç günde tamamlayacağını niye açıklamıyor? Çünkü en iyi bildiği şey müteahhitlik. Ama sadece müteahhitlikle ülkenin sorunlarını çözemiyorsunuz. Önce 'bir sene', sonra 'asgari bir sene' dedi. Mesele sadece yeni bina dikmek değil. Düzgün bir plan program yok. Günü kurtarmaya çalışıyorlar."

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?