USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MART AYINDA YÜZDE 4,1 ARTIŞLA 602 MİLYON 595 BİN DOLARLIK DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı yazılı değerlendirmede, Gaziantep’ten Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 oranında artışla 602 milyon 595 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

MART AYINDA YÜZDE 4,1 ARTIŞLA 602 MİLYON 595 BİN DOLARLIK DOLARLIK İHRACAT YAPILDI
01-04-2017 12:41
Google News
Konukoğlu, gazi şehrin en fazla ihracat yapan 5. il konumunu koruduğunu ifade ederek,  şunları paylaştı:

‘’Ocak-Mart dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 oranında artış göstererek 1 milyar 614 milyon 323 bin dolara ulaştı.  2016 yılı Ocak-Mart döneminde 1 milyar 536 milyon dolar değerinde ihracat yapmıştık.’’ Yılın ilk çeyreğini yüzde 5,1 artışla kapatmanın önümüzdeki aylar için umut verici olduğunu belirten Konukoğlu, “Dış piyasalarda zorlu koşullara rağmen Gaziantep ihracat ailesi aktif olarak çalışmaktadır. İhracatçılarımız Türkiye’nin büyümesine katkı vermeyi sürdürmektedir. İhracatının sürdürülebilir olması için dünya pazarlarındaki tüm fırsatları yakından takip etmektedir” dedi.

 -“YEŞİL PASAPORT İHRACATIN ARTMASINA KATKI SAĞLAYACAKTIR”-

 GSO Başkanı Konukoğlu, hükümetin gerek üretim ve yatırım ortamını canlandırmak gerekse ihracata yönelik verdiği desteklerle birlikte 2017 yılında dış ticaretin ivme kazanmasını beklediklerini ifade etti.İhracatçı firmaların temsilcilerine hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin kararın yürürlüğe girmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

 “İhracat dünyasının uzun yıllardır talep ettiği yeşil pasaport uygulamasını hayata geçiren hükümet yetkililerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yeşil pasaport alan işadamlarımız pazarlara girişte daha hızlı hareket edebilme imkanına sahip olacak, yeni müşterilerle tanışarak ticari ilişkiler kurabileceklerdir. Böylece gerek şehrimizin gerekse ülkemizin ihracatının artmasına katkı sağlayacaktır. Dün açıklanan büyüme rakamları, Türkiye ekonomisinin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu bir kere daha teyit etmiştir. Dünya ticaretinde görülen büyümenin yanı sıra hükümetimizin reel sektörün önünü açan uygulamaları sayesinde inşallah 2017 yılında ihracatta kalıcı bir artış yakalayacağız.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?